USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sağlık

09 Şubat 2021 17:00

Aşk ateşine aromaterapi desteği

Sevgililer Günü’nde özenle düşünülmüş hediyeleri ve gerçek aşkı arayanlara Radika Aromaterapi’den tam destek.

Aşk ateşine aromaterapi desteği

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan aromaterapi öğretileri, söz konusu aşk olduğunda elbette ki önemli bir kaynak olarak olarak karşımıza çıkıyor. Bitkilerin kök, yaprak veya çiçeklerinden damıtma yoluyla elde edilen yağları kullanarak yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan aromaterapi, çiftlerin hediye alternatiflerinde yer alan en özel seçeneklerin başında gelirken, yalnız olan ve kalbinin sahibini aramaya çıkan herkesin de kurtarıcısı oluyor. Koklama yöntemiyle vücudumuzda hayati önem taşıyan hormonların salgılanmasını kontrol eden ve beyinde yer alan limbik sistemi uyaran en etkili yöntem olan aromaterapi, olumsuz duygulardan kaynaklanan hormon seviyelerini dengeleyerek hem kişilerin ruh hallerine denge kazandırıyor hem de ilişkisine pozitiflik katmak isteyen herkesin gözdesi oluyor. Radika Aromaterapi’nin kurucularından Aromaterapist Derya Acar beyinde duygularımızı kontrol eden limbik sistemi etkileyerek aşk ve sevgi motivasyonunun kontrol edilebileceğini söylüyor.

Aşk hormonu olarak bilinen ve aşık olacağımız zamanı, kişiyi ve sadakat duygumuzu yöneten oksitosin hormonu çiftler arasındaki aşk ve sadakatin yapı taşı olma olma görevini üstleniyor. 2013 yılında Oxford Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü bir çalışma, oksitosinin ilişkilerde güven, empati, pozitif ilişki anıları ve sadakat üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu gösteriyor.

Oksitosin hormonunun salgılanmasını teşvik etmenin en önemli yolu kortizol, yani stres hormonunu azaltmaktan geçiyor. İşte aromaterapi ve uçucu yağlar da tam da bu noktada devreye giriyor.

Aromaterapist Derya Acar konuyla ilgili yapılan araştırmalara dikkat çekiyor ve “Araştırmalar, misk adaçayı yağı da dahil olmak üzere bazı uçucu yağların hormonları dengelemeye yardımcı olabileceğini ve aşk hormonu üretimini teşvik edebileceğini gösteriyor” diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR