USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Pazarlama

09 Temmuz 2018 10:57

En Çok Hangi Reyonda Vakit Geçiriyoruz?

Mağazalarda müşteriler en çok hangi reyonda vakit geçiriyor? Hangi saatlerde mağazalarda yoğunluk yaşanıyor? Hangi reyonlar en çok ilgi görüyor? Mağazanızda nelerin olup bittiğini analiz etmek ister misiniz?

En Çok Hangi Reyonda Vakit Geçiriyoruz?

Perakende sektörünün dijital dönüşümle birlikte köklü bir değişim geçirdiğini görüyoruz. Dijital perakendecilik hızlı bir yükseliş trendi içerisinde. Sensormatic, fiziksel mağazaların rekabette geri kalmaması için gerekli teknolojileri perakende sektörüne sağlayan bir şirket. Örneğin, bir e-ticaret sitesi nasıl ziyaretçilerinin tüm hareketlerini tıklamalar bazında algılayıp yorumlayabiliyorsa, Sensormatic de bunu fiziksel mağazalar için sağlıyor. Şirketin CEO’su İsmail Uzelli, müşterinin hangi reyonda daha çok vakit geçirdiği, hangi saatlerde mağazada yoğunluk yaşandığı ve hangi reyonların daha çok ilgi gördüğü gibi pek çok konuda bilgi verdiklerini söylüyor.

İsmail Uzelli, perakendede yaşanan dijital dönüşümü şu şekilde açıklıyor: “Geçtiğimiz günlerde katıldığımız Perakende Liderler Konferansı’nın bu yılki teması ‘doğru zamanda doğru hamleler’ yapmaktı. Çünkü, teknolojik dönüşümün hızlandığı, kuşakların, yaşam tarzı ve alışveriş alışkanlıklarının hızla değiştiği zamanımızda doğru hamleleri yapmak rekabet avantajı getiriyor. Doğru hamlenin doğru zamanda yapılabilmesi için ise dijital dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyor. Veri artık her yerde… Kameralar, sensörler, beaconlar vb. pek çok teknoloji durmaksızın veri üretiyor. Ancak bu veriler tek başına hiçbir anlam ifade etmiyor. Perakendedeki dijital dönüşümün temeli, teknoloji ile elde edilen bu verilere anlam katmaya dayanıyor. Biz de bu dönüşümü RFID ile envanter yönetimi, mağaza içi analiz gibi perakendecilerin doğru zamanda doğru hamleleri almasını sağlayacak teknolojilerle destekliyoruz.”

Haberin Devamı Platin Dergisi’nde…

EN ÇOK OKUNANLAR