USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

05 Eylül 2019 18:21

Volkswagen'in Türkiye kararı için pürüz kalmadı

Reuters’in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Volkswagen (VW) Yönetim Kurulu Başkanı Diess, Volkswagen'in Türkiye'ye fabrika kurması için arada kalan pürüzlerin giderildiğini bildirdi.

Volkswagen'in Türkiye kararı için pürüz kalmadı

Reuters'in haberine göre Alman otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurmasının önünde bulunan sorunlar da çözüme kavuştu. Habere göre Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaparak geride kalan son sorunları da çözüme kavuşturdu. Haberde hafta başında yapılan görüşmede neredeyse tam bir uzlaşmaya varıldığı belirtildi. Habere göre, fabrikanın Manisa’da kurulması planlanıyor.

Görüşmelerde vergi konusundaki sorunların çözüme kavuşturulduğu belirtiliyor. Reuters’a konuşan kaynak "Türkiye'deki yatırımın başlatılması için hiçbir engel kalmadı" dedi. Ajansa konuşan bir başka kaynak da "Yatırımın yüzde 90'dan yüksek bir ihtimalle Türkiye'ye yapılacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Şirketin Wolfsburg’daki merkezinden bazı kaynaklar da VW Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess'in yatırım planını ele almak üzere Erdoğan ile görüştüğünü doğruladı. Şirket yöneticilerinin Türkiye'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gibi bazı bakanlarla da görüştüğü belirtiliyor.

Çekya Başbakanı Andrej Babis de VW'nin Türkiye'de büyük bir yatırım planladığını açıklamıştı. Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da bir araya gelen Babis görüşme sonrasında yaptığı açıklamada bu bilgiyi vermişti

EN ÇOK OKUNANLAR