USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

29 Kasım 2018 12:54

Volkswagen ve Ford, Türkiye'de üretime geçiyor

Ford ve Volkswagen, ticari araç üretimlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi için harekete geçti.

Volkswagen ve Ford, Türkiye'de üretime geçiyor

Haziran ayında Ford ve Volkswagen, stratejik ortaklık anlaşması sağlamıştı. Bu iki markanın Transit, Ranger, Transporter ve Amarok araçlarını daha erişilebilir fiyatlardan sunabilmek için önemli bir adım atılmıştı. İddialar ise, yıllık 150 bine yakın VW Crafter aracın Kocaeli'nin Gölcük bölgesinde üretileceği yönünde.

Volkswagen ve Ford'un elektrikli ve otonom araçlarının önümüzdeki süreçte birbirlerinin fabrikasında üreterek maliyeti azaltma planı ile Gölcük fabrikası, önümüzdeki süreçte çok daha değerli bir hale gelebilir. VW Crafter ve Transporter'ın üretiminin, Ford Otosan'ın Transit ve Custom araçlarını ürettiği bu fabrikada gerçekleşmesi öngörüldü.

Konuyla ilişkin konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Ford ve VW ortak araç geliştirme ve üretme konusunda bir süredir görüşüyorlar. Ortada varılan bir anlaşma henüz yok. Çalışmalar sona yaklaşmakla birlikte halen devam ediyor. Çok kısa bir zaman sonra resmi açıklama her iki şirket tarafından yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye, 2017 yılı genelinde 552.825 adet, Ocak 2018 ile Ekim 2018 döneminde ise 439.644 adet ticari araç üretimi gerçekleştirdi. Buna göre Volkswagen'in Gölcük fabrikasına kaydıracağı araç üretimi, Türkiye için bu sektörün gelişmesine yardımcı olacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR