USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

04 Eylül 2019 18:42

Porsche’nin ilk elektriklisi 'Taycan' görücüye çıktı

Porsche, ilk tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ı bugün üç kıtada eş zamanlı gerçekleştirilen muhteşem bir dünya prömiyeri ile tanıttı.

Porsche’nin ilk elektriklisi 'Taycan' görücüye çıktı

Porsche Taycan, alışılmış Porsche performansını, günlük kullanım kolaylığı ve bağlanabilirlik özellikleri ile sunuyor. Aynı zamanda gelişmiş, ileri üretim yöntemleri ve Taycan'ın sahip olduğu özellikler otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanlarında standartları belirliyor.

İlk etapta iki model: Taycan Turbo ve Taycan Turbo S

Taycan Turbo S ve Taycan Turbo, e-Performans serisinin en yeni modellerini ve Porsche’nin şu anda ürün gamında bulundurduğu en güçlü üretim modellerini temsil ediyor. Bu yılın ardından, daha düşük güce sahip dört çeker spor otomobiller modelleri de piyasaya sunulacak. 2020 yılı sonunda ürün gamına eklenecek ilk model Taycan Cross Turismo olacak. Porsche, 2022 yılına kadar elektromobilite alanında 6 milyar Euro'dan fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Porsche’den deri içermeyen ilk iç tasarım

Taycan'la, Porsche ilk kez derinin hiç kullanılmadığı bir iç tasarım sunuyor. Yenilikçi geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen iç mekan elektrikli spor otomobile özgü sürdürülebilir konsepte uygun şekilde tasarlandı. Arka ayak koyma yerlerinde batarya modülleri olmadığı için arka tarafta otururken konfor sağlanıyor ve spor otomobillere özgü düşük otomobil ağırlığını mümkün kılıyor.

Taycan modelinde önde 81, arkada 366 litre kapasite sunan iki adet bagaj bölmesi yer alıyor.

Yenilikçi sürüş sağlayan motorlar ve iki vitesli şanzıman

Taycan Turbo S ve Taycan Turbo'nun biri ön aks diğeri arka aks üzerinde olmak üzere iki elektrikli motoru bulunuyor ve bu sayede, otomobiller dört çeker hale geliyor.

Porsche tarafından geliştirilen bir inovasyon ise arka aksa monte edilen iki vitesli şanzıman. İlk vites, Taycan modeline kalkış anında daha fazla ivmelenme sağlarken, ikinci vites ise yüksek verimlilik ve yüksek güç rezervleri sağlıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR