USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

12 Mart 2019 13:32

"Gelecekte çocuklar araç kullanacak"

TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım "Gelecekte muhtemelen araçlarda emisyon olmayacak. Çocuklar araç kullanacak. Çünkü ehliyet diye bir şey kalmayacak. Araçlar otonom olacak" dedi

"Gelecekte çocuklar araç kullanacak"

Türkiye Elektro Mobilite Derneği AVERE'nin Boğaziçi Üniversitesinde düzenlediği kuruluş toplantısında "Mobilitenin Yakın Geleceği" paneli gerçekleştirildi.

Panelde konuşan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım dünya nüfusunun 8 milyar olduğunu, bu sayının hızla arttığını vurguladı. Yıldırım "Aynı zamanda nüfus gittikçe yaşlanıyor. Dijital dönüşüm hayatımızın her tarafına ciddi bir şekilde girdi ve hayatımızı şekillendirecek. Küresel ısınma ve ekolojik sorunlar... Bunların hepsinin başlangıç durumunda olduğunu varsayarsak önümüzde bizi bekleyen dönemin ne kadar belirsiz, rekabetçi olduğu çok net ortaya çıkıyor." diye konuştu. 

Yıldırım, gelecekte muhtemelen araçlarda emisyon olmayacağını, çocukların araç kullanacağını belirterek, "Çünkü ehliyet diye bir şey kalmayacak. Araçlar otonom olacak. Evden çağıracaksınız, sizi A noktasından B noktasına götürecek. Bu neslin, geleceğin beklentileri ve bugün içerisinde bulunduğumuz ekolojik sorunlar, bizi kaçınılmaz bir noktaya götürüyor." dedi. 

EN ÇOK OKUNANLAR