USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

16 Temmuz 2021 12:29
Reuters

EBRD'den Ford Otosan'a 650 milyon euro sendikasyon kredisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford Otosan'a sağlayacağı 650 milyon euro sendikasyon kredisi desteğiyle, Ford Transit Custom ailesinin yeni nesil çevreye duyarlı, tam elektrikli versiyonlarının üretimini finanse edecek.

EBRD'den Ford Otosan'a 650 milyon euro sendikasyon kredisi

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre EBRD, Ford'un Avrupa pazarı için 1 tonluk ticari araçlarının yeni nesil tamamen elektrikli ve plug-in hibrid versiyonlarının üretimini desteklemek amacıyla Ford Otosan'a 650 milyon euro kredi sağlayacak.

Finansman paketinin 175 milyon eurosunu kendi kaynaklarından karşılayacak EBRD, 475 milyon euroluk kısmını ise, diğer kredi veren şirketler tarafından sağlayacak. Katılımcı kreditörler arasında Akbank AG, Bank of China, BNP Paribas, Emirates NBD Bank (P.J.S.C.), Green for Growth Fund, HSBC, Industrial and Commercial Bank of China, Mediobanca, MUFG, QNB ve Societe Generale bulunuyor.

Ford Otosan, 2023'ün ilk yarısında yeni 1 tonluk Ford Transit Custom'ın dizel, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) ve tam elektrikli versiyonlarını kademeli olarak üretmeye başlayacak.

Ford Otosan 2026'ya kadar, 20,5 milyar TL yatırım öngörüsüyle teşvik aldığını duyurmuştu

Şirket, otomotiv sektörünün elektrik dönüşümüne öncülük etme misyonuyla Kocaeli fabrikalarında yeni nesil elektrikli ve bağlantılı ticari araç üretim projelerine 2026'ya kadar 20,5 milyar TL yatırım öngörüsüyle teşvik aldığını bir süre önce açıklamıştı.

Yatırımın tamamlanmasıyla Ford Otosan'ın yaklaşık 3 bin kişi için yeni istihdam sağlanması hedefleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR