USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kripto Para Haberleri

30 Haziran 2021 15:43
Umut Çelik

ABStocks, 4 milyon dolar yatırım ile hayata geçti

ABStocks, AB Grup Holding'in 4 milyon dolarlık yatırımı ile hayata geçti. ABStocks'un temel hedefi, yenilikçi yüzü ve güvenli altyapısı ile Türkiye'nin bu alanda güçlü ve güven veren bir ülke olmasına katkı sağlamak.

ABStocks, 4 milyon dolar yatırım ile hayata geçti

Türk yazılımcılar tarafından iki yılda geliştirilen ABStocks, PCI DSS gibi uluslararası güvenlik sertifikasyonları standartlarına sahip olarak 'güvenli ve kullanıcı dostu' mottosu ile yola çıktı. Saniyede 1 milyon işlem yapabilme kapasitesine sahip ABStocks, son kullanıcılardan almış olduğu geri bildirimler ile sürekli kendini yenileyen bir tasarımla geliştirildi. Türkiye'nin kripto para alım satımındaki yeni markası, yenilikçi yüzü ve güvenli altyapısının yanı sıra işlem çabukluğu ile hız konusunda da büyük fark yaratacak.

ABStocks'un web kullanımı dışında iOS ve Android mobil işletim sistemi versiyonları da kısa süre içerisinde kullanıcılarla buluşacak. Ayrıca sisteme 'Stop Loss', yani yatırımcıların kaybını sınırlı ölçüde tutmak için geliştirilen sistem özelliği ve Türkiye'de henüz kullanılmayan kullanıcı dostu soğuk cüzdan uygulamaları da eklenecek.

İlk hedef Avrupa ve Amerika

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABStocks Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, "150'ye yakın Türk yazılımcının iki yıllık bir sürenin ardından geliştirdiği ABStocks, uluslararası güvenlik sertifikasyonları standartları ve arkasında duran güçlü holding yapısı ile kripto borsaları arasına girdi. Bu alana bugüne kadar 4 milyon dolardan fazla yatırım yaptık. Sektörün düzene girmesini, daha da önemlisi Türkiye'nin bu alanda güçlü ve güven veren bir ülke olmasını istiyoruz. Dört ülkede 2 milyar euroluk yatırımımız var. Yakın bir süreç içerisinde AB Grup Holding'in de gücünü kullanarak Avrupa ve Amerika'ya açılmayı planlıyoruz." dedi.

Türkiye'nin ilk kez bir holding güvencesinde üretilen ve ABStocks'un kendi kripto varlığı olan ABGCoin'i de hayata geçirdiklerini ifade eden Bayrak, her iki platformu aynı anda alım-satıma açtıklarını belirtti. Açıldıkları ilk gün itibariyle ABGCoin'e büyük bir ilgi olduğunun da altını çizen Bayrak, "ABStocks'da şu anda sadece ABGCoin işlem görüyor. Bitcoin dahil bütün altcoinler de yakında listeleniyor olacak. Temel mottomuz toplumu yanıltan, manipüle eden, onları zarara sokabilecek tüm altcoinlerden uzak durmak. Bu altcoinleri listelemeyeceğiz. Yazılımcı ve test uzmanlarının onayından geçmeden listeleme yapmayacağız. Bu sebeple de test aşamalarımız devam ediyor. Ama bu sırada ABGCoin çok büyük ilgi gördü ve bundan çok memnuniyet duyduk. Tüm değerli yatırımcılarımıza teşekkür ederiz." dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR