USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Koronavirüs

18 Nisan 2020 14:58

Avrupa, karantinayı hafifletiyor

Çin’den sonra, vaka artış hızlıyla dünyanın yeni salgın merkezlerinden biri konumuna gelen Avrupa, karantina sınırlamalarını hafifletme yoluna gidiyor. İşte, önümüzdeki günlerde Covid-19 salgınıyla hayatın durma noktasına geldiği ülkelerin atmayı planladıkları adımlar

Avrupa, karantinayı hafifletiyor

İrem Sertbaş / [email protected]

Bazı Avrupa ülkeleri sosyal yaşam, ulaşım ve sınır ötesi seyahat üzerindeki kısıtlamaları hafifletmeye başlıyor. Salgın nedeniyle durma noktasına gelen ekonomik ve sosyal faaliyetlerin normale dönmesi noktasındaki ilk adım olarak algılanabilecek bu uygulama ile bazı alanlar kamuya açılıyor. Reuters’ın haberine göre, önümüzdeki dönemde karantina koşullarında esnemeye gidecek ülkeler ve uygulamaları şöyle sıralanıyor: 

 Avusturya: Binlerce mağazanın 14 Nisan'da yeniden açılmasına izin verecek. Avrupa'daki karantina şartlarını gevşeten ilk ülkelerden biri olan Avusturya’da; alışveriş merkezleri, büyük mağazalar ve kuaförler 1 Mayıs'tan itibaren hizmete girecek.

Çek Cumhuriyeti: Mağazalar 20 Nisan'da yeniden açılacak, daha büyük mağazalar 11 Mayıs'ta; restoranlar ve alışveriş merkezleri ise 8 Haziran'da tekrar faaliyete başlayabilecek.

Danimarka: Hükümet 17 Nisan'da; kuaförler, güzellik salonları ve sürücü okulları gibi bazı küçük işletmelerin 20 Nisan'da yeniden açılmasına izin vereceğini açıkladı. Danimarka, bu hafta gündüz bakım merkezlerini ve okulları yeniden açmaya başladıktan sonra, yavaş yavaş karantina koşullarını esnetme yolunda ilerliyor.

Almanya: Gelecek hafta dükkanların ve 4 Mayıs'tan itibaren okulların ve kuaförlerin kısmen yeniden açılmasına izin verecek. Ancak, sosyal mesafe kuralları 3 Mayıs'a kadar yürürlükte kalacak.

Norveç: Karantina şartlarını, 20 Nisan'da anaokullarının yeniden açılması ve bir hafta sonra ilkokuldan dördüncü sınıfa kadar okulların yeniden başlamasıyla yavaş yavaş kaldırılacak. Kuaför ve makyaj salonlarının yanı sıra dağ kabinlerinin kullanılması yasağı da Nisan ayında kaldırılacak.

Polonya: Başbakan Mateusz Morawiecki, 20 Nisan'dan itibaren parkları ve ormanları yeniden açacak ve dükkanlardaki insan sayısı üzerindeki sınırları hafifletecek. Morawiecki, aynı zamanda her hafta ya da iki haftada bir olmak üzere karantina koşullarında hafifletmeye gidileceğini de açıkladı. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR