USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

01 Haziran 2018 09:17

Spor turizmine katma değerli bir bakış

Futbolla dolu bir ay bizleri bekliyor… Haziran sayımız için iş dünyasından ve spor yorumcularından tahminler aldığımız özel bir dünya kupası dosyası hazırladık. Kapağımızı ise sadece Türkiye’ye değil dünya spor turizmine farklı bir içerik sunma iddiasıyla yola çıkan, çıktığı yolda spor turizmine katma değer katan ve başarılı 3 yılı geride bırakan Gloria Sports Arena proje yöneticisi, Özaltın Holding 3. kuşak temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Elif Özdemir’e ayırdık.

Oya Yalıman / [email protected]

1997 yılından bu yana Türk turizminde yer alan Gloria markası, 2015 yılında 50 milyon dolar yatırımla Gloria Sports Arena’yı spor turizmine kazandırdı. Pek çok alanda kendisini yetiştirmeye özen gösteren genç yöneticinin hedefi, Gloria Sports Arena’yı Türkiye ve dünyada önemli bir markaya dönüştürmek. Gloria Sports Arena ile Türkiye’nin bir spor merkezi olarak dünyada anılmasına ve sporcularımızın dünya çapında başarı kazanmasına zemin hazırladıklarını söyleyen Özdemir, bu hedefin kendisi için çok değerli olduğunu ve bu alanda çalışmaya uzun yıllar devam etmek istediğinin altını çiziyor.

Açılmadan önce özellikle Almanya’da devlet destekli tesisler olduğundan pek çok yer gezdiklerini anlatan Özdemir; “Amacımız; sporculara ve ülkemize büyük bir yatırım yapmak ve hem Türk spor federasyonlarına imkan sunmak hem de onların olimpiyatlara daha başarılı bir şekilde hazırlanmalarını sağlamaktı. 1997 yılından bu yana Türk turizm sektöründe yer alıyoruz. Antalya’nın doğa koşulları ve coğrafi konumu itibari ile sadece kumsal turizmi, golf ve futbolun değil, spor turizminin de yapılabilmesi için doğru bir lokasyon olduğunu fark ettik. Gloria Sports Arena’yı bir buçuk yıl gibi kısa sürede, 105 bin metrekare alan üzerinde, 50 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdik. Projeyi geliştirmeye 2013 yılının sonlarında başladık ve Gloria Sports Arena, Ocak 2015’te kapılarını sporseverlere açtı. Dünyada ikinci, Avrupa ve Türkiye’de ilk olan Gloria Sports Arena’da 50’den fazla spor branşına kamp imkanı sunuyoruz. 6 bin 800 metrekarelik kapalı alanda boks, basketbol, güreş, halter, futbol, hentbol, judo, karate, tekvando, voleybol; açık alanda ise biri olimpik, farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları ve çok amaçlı açık spor sahası ve yeşil sahalar bulunuyor. Aynı zamanda 80 odamız var. Sporcular antrenmanlarını yapıp yürüme mesafesindeki odalarına çıkıp dinlenebiliyorlar ve bir asansör düğmesi uzaklığındaki sporcu sağlığı merkezimizi kullanabiliyorlar. Projeye başlarken 6 kişiydik şu anda 120 kişilik bir ekibimiz var” diyor.

Pek çok farklı konu ve konukla hazırladığımız Haziran sayımızı keyifle okumanızı ve Temmuz ayında yeniden buluşmayı diliyoruz.