USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

KAPAK

02 Nisan 2018 09:31

GEC İstanbul 2018’e 10 bin kişi bekleniyor

Dünyada 170’i aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın (Global Entrepreneurship Week-GGH) küresel kongresi olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi’nin 10’uncusu GEC18IST, 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da Hilton Bomonti’de girişimcilik ekosisteminin önemli oyuncularını bir araya getiriyor. Bu alanda gerçekleşen en kapsamlı ve en büyük etkinlik olarak öne çıkan GEC18IST’e Türkiye ve dünyadan 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Oya Yalıman / [email protected]

Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC) 10’uncusu 16-19 Nisan tarihleri arasında ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. Dünyanın önde gelen girişimcilik ekosistemi liderlerini bir araya getirecek olan kongre, Türkiye’nin girişimcilik ruhunu ve potansiyelini tüm dünyaya ispat edecek.

Bu organizasyon, paydaşlar arasında şimdiye kadar az görülmüş dayanışma örneklerinden biri… Bu önemli kongrenin Türkiye’de düzenlenmesi sürecine yön veren Global Girişimcilik Kongresi İstanbul Organizasyon Komitesi Platform Başkanı Ali Sabancı ve komite üyeleri; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, bu önemli başarıya nasıl bir süreçten geçerek ulaştıklarını tüm ayrıntılarıyla ilk kez Platin’e anlattılar.

2009’dan bu yana düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi, Kauffman Vakfı destekli Global Girişimcilik Network’ü (Global Entrepreneurship Network-GEN) tarafından başlatıldı ve dünya çapında girişimciliği ve girişimcilik ekosistemlerini geliştiren kurum ve kuruluşların buluşma noktası haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda Kansas, Dubai, Şanghay, Liverpool, Rio, Moskova, Milan, Medellin ve Johannesburg’da gerçekleşen Global Girişimcilik Kongresi, 9 yılda 42 bin girişimciye ulaştı. Dünyada 170’i aşkın ülke ile aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın (Global Entrepreneurship Week-GGH) küresel kongresi olarak kabul edilen Global Girişimcilik Kongresi’nin 10’uncusu GEC18IST, 16-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da Hilton Bomonti’de girişimcilik ekosisteminin önemli oyuncularını bir araya getiriyor.  Bu alanda gerçekleşen en kapsamlı ve en büyük etkinlik olarak öne çıkan GEC18IST’e Türkiye ve dünyadan 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Alanında uzman 300’ün üzerinde yerli ve yabancı üst düzey ismin katılacağı kongre kapsamında paneller, 4 gün boyunca ana kongre dışında GEN Çalıştayı ve Ödül Töreni, GBAN, GERN, GIST ve Startup Nations Ministerial senelik buluşmaları, saha ziyaretleri ve ekosistem atölyeleri düzenlenecek. İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirmesini hedefleyen kongreyi kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Mayıs sayısında buluşmak üzere…