USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:50

Nazlı Karabulut: Tasarımcılara özel

Kamu yönetimi ve siyasal bilimler okuduktan sonar 7 yıl fashion perakende sektöründe satın alma, kategori yönetimi alanında çalıştım. Ardından yüksek lisans yaptım. Bitirme tezimi ise bir ayakkabı markası üzerine yazdım. Ayakkabı üretim tasarım okudum ve ayakkabı markam Girl Boss New York, bunların ardından doğdu. Şu an Girl Boss New York ayakkabı markam büyüme evresinde…

Nazlı Karabulut: Tasarımcılara özel

Koleksiyonum; günlük yaşam için bir tasarladığım, deri ve tekstil malzemelerden üretilmiş trend,neşeli, & gösterişli modellerden oluşuyor.

Ürünlerin hepsi  yüzde 100 el işçiliği. Tüm modellerim 35’den 42’ye kadar... Tırnak batması vs. gibi özel sorunlar için özel  ayakkabı siparişi alıyoruz. Kendi tasarladığım ürünleri özel sipariş üzerine üretip müşeriye gönderiyoruz. Bir nevi haute couture ayakkabı markasıyız da diyebiliyiz.

Ayakkabılarımın büyük bölümünü İngiltere, Amerika ve Avustralya’da  e-ticaret sitelerinde satıyorum. Değer yaratan, istihdam yaratan  kadınlardan  ilham alıyorum. Dünyada ilham aldığım kadınlar ise şu an dünyanın en başarılı markalarından biri olan Zara’nın ve Inditex grubunun kurucusu Rosalia Mera… Ardından Tory Burch geliyor. Türkiye’de ilham aldığım kadınların başında  sevgili mentörüm, Dress Best’in kurucusu Tülin Yazıcı ve armut.com’un kurucusu Başak Taşpinar’ın ismini verebilirim. Armut.com benim hayatımı oldukça kolaylaştıran bir uygulama oldu. Londra Oxford Street’te şu an iki Türk markası var. Biri  Kahve Dünyası diğeri ise Simit Sarayı… Yanlarında bir de Girl Boss New York markasını görmek istiyorum… Hayalim Türkiye’nin globalde bilinen & sevilen bir markası olmak.

Sevgilerimle,

Girl Boss New York markasının kurucusu Nazlı Karabulut

EN ÇOK OKUNANLAR