USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 20:14

Huriye Göncüoğlu: Geleceğin kadın balıkçıları

Bundan 20 yıl sonra bu mektubu okuduğunuzda toplumsal statünüzün değiştiğini ve balıkçılığın her alanında eşit haklara erişmiş olduğunuzu umut ediyorum

Huriye Göncüoğlu: Geleceğin kadın balıkçıları

Sizlere bu mektubu yazıyorum; çünkü sizler benim ilham kaynağımsınız. Balıkçılık gibi zor bir mesleği yapıyor ve sahip çıkıyorsunuz. Hatırlıyor musunuz? Kadınların balıkçılık yaptığı bilinmiyordu. Denizde, teknede çalışıyordunuz ama varlığınız bilinmiyordu. Hatta resmi kayıtlarda da yoktunuz. Sizi görmeyen gözlere inat çalışmaya devam ettiniz ve kararlılığınızla çevrenize ilham oldunuz; aklınızda hep bir sonraki neslin mesleğe devam etmesi vardı. Biliyorum, deniz sizin için yalnızca geçim sağladığınız yer değil, aynı zamanda koruduğunuz ve kolladığınız eviniz oldu.

Kendiniz, çocuklarınız, diğer balıkçı aileleri ve ekosistem için değişim cesaretini göstermeye devam edin. İçinde sizin de yer aldığınız bir balıkçılık sektörü tasarladığınız, kendi istediğiniz yaşam ve kariyeri yarattığınız, genç nesil kadın balıkçıların ve çocukların yaşamına anlam kattığınız için sizlerle gurur duyuyorum.

Sevgilerimle;

Akademisyen-Sosyal Girişimci

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR