USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:25

Büşra Yapıcı: Merhaba

Günümüz toplumunda kadın olmak oldukça zor. Hele ki çalışan, bir şeyler üretmeye gayret eden ve topluma yön göstermeye odaklan bir kadın olmak daha da zor. Çünkü, bu konuda toplumumuzun yıllar geçse de yıkılmayan ve yıkılamayan duvarları var.

Büşra Yapıcı: Merhaba

Peki, böyle diye pes etmek yakışır mı bir kadına? Engel olur mu bu duvarlar kadının üretmesine, çalışmasına ve çabalamasına? Asla. Güçlü bir kadın için hiçbir duvar aşılamaz değildir. Şunu unutmamak lazım ki, güçsüz kadın yoktur. Gücünün farkına varamamış kadın vardır. Biz iş hayatının kadınları olarak da gücünün farkına varamamış kadınlara istihdam sağlayarak, güçlerinin farkına varmaları için çalışıyor ve üretiyoruz.

Kusursuz bir düzen için ihtiyaçlar; planlı yaşamak, detaycı ve çözüm odaklı olmaktır. İş hayatında fark yaratmanın altın kuralı da bu… Kendiniz ve aileniz için mutlaka zaman ayırmalı ve kendinizi geliştirecek seyahatlere çıkmalısınız. Şu an sahibi olduğum şirketin, bugün bu noktaya gelebilmesinin sebebi de şirketimizi ailemin bir parçası ve çalışanlarımı ise ailemin birer üyeleri olarak görmem. Herkesin eşit şartlarda çalıştığı çalışma ortamlarıyla, çalışanlarımın motivasyonunu artırıyorum. Çalışanlarım mutlu ve huzurlu bir ortamda çalıştıkları zaman iş verimi artıyor ve başarı kaçınılmaz oluyor.

Tarım sektöründe bir kadın olarak büyük yol kat ettim. İşçi olarak başladığım sektörde gördüğüm en önemli açık, yerli tohum üretiminin yapılmamasıydı. Aldığım eğitimler doğrultusunda bu alanda çalışmalara başladım. Yıllarca geleneksel ıslah metotları ile Ar-Ge çalışmalarımı yürüttüm. Modernleşen tesislerimizle birlikte yurt dışı pazarına adım attık.

İş hayatındaki arkadaşlarıma en önemli tavsiyem; anı kurtarmak için değil, gelecek için çalışın. İşçi haklarını göz ardı etmeyin. Çalışanlarınız arasında cinsiyet ayrımı yapmayın. Bir kadın isterse başaramayacağı şey yoktur. Bunu bilerek işçi alımları yapın. Toplumumuzda kadınlara erkeklerle eşit haklar tanıdığınız zaman ülke olarak daha ileri seviyelere gelebileceğimizi unutmayın.

Sevgilerimle,

Petektar Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı 

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR