USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

05 Haziran 2017 11:57

Anadolu Hayat BES’te yüzde 19 pazar payına ulaştı

Anadolu Hayat BES’te yüzde 19 pazar payına ulaştı

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜNÜ ARTIRDI: Anadolu Hayat Emeklilik'in 2017 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları fon büyüklüğü toplamında sektör liderliğini sürdüren şirketin aktif büyüklüğü, 2017 yılı ilk çeyreği itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artış ile 15.2 milyar TL’ye ulaştı. 31 Mart tarihli verilerine göre; bireysel emeklilik branşı fon büyüklüğünde yüzde 19 pazar payı ile 12.2 milyar TL’ye ulaşan şirket, önceki dönemlerde olduğu gibi, en yüksek devlet katkısı fon büyüklüğüne sahip şirket olma özelliğini devam ettirdi. Anadolu Hayat, katılımcı sayısındaki yüzde 17 pazar payını ise korudu.


HAYAT SİGORTALARINDA LİDER: 1.7 milyar TL seviyesindeki sigortalı varlıkları itibariyle hayat sigortaları sektöründe lider olan şirketin prim üretimi, 2017 yılının ilk çeyreği itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artış göstererek 140.8 milyon TL tutarında gerçekleşti. Anadolu Hayat, 2017 yılı başında yürürlüğe giren ve halen süreci devam eden Otomatik Katılım’da da lider ve öncü konumunu sürdürme hedefiyle, kurum ve çalışanlara en yenilikçi ürün, ek fayda ve hizmetleri sunmaya devam etti.


“İSTİKRARLI BÜYÜME SÜRECEK”: Şirket, 2016 yılı faaliyetleri sonucunda hissedarlarına, net dağıtılabilen dönem kârının yüzde 75’i oranında, toplam 140 milyon TL’lik nakit temettü ödemesinde bulundu. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan konuyla ilgili, “İstikrarlı büyümesini ve mali alandaki başarılı performansını sürdürmekte olan Anadolu Hayat Emeklilik, sektör ve ülke ekonomisi için yaratmakta olduğu katma değeri artırarak devam ettirme kararlılığında” şeklinde konuşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR