USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

11 Mart 2022 16:14

Teknopark İstanbul, BİGG Cube Incubation Programı ile Girişimcilere 200.000 TL Hibe Desteği

Teknopark İstanbul, BİGG Cube Incubation Programı ile Girişimcilere 200.000 TL Hibe Desteği

Teknopark İstanbul; İstanbul Ticaret Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ana ortaklığı, Bursa Teknik Üniversitesi, İstinye Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi iş birliğinde TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı kapsamında iş fikri olan girişimcilerin başvurularını bekliyor. Akıllı Ulaşım, Enerji ve Temiz Teknolojiler, Akıllı Üretim Sistemleri, İletişim ve Sayısal Dönüşüm, Sağlık ve İyi Yaşam, Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme alanlarında iş fikri olan girişimcilere 200.000 TL Hibe desteği sağlanacak.

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation; girişimcilik ve yeni fikirlere verdiği önemle girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirme yolunda karşılaştıkları birçok zorluğu aşmaları için çözüm üretiyor. Cube Incubation "TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı" kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak yürüttüğü BİGG Cube Incubation Programı ile girişimcilere; iş fikirlerini geliştirmeleri, fikir ve ortaya çıkacak ürünün doğrulanması, performans analizlerinin yapılması, iş planlarının değerlendirilmesi gibi ihtiyaç duyabilecekleri her alan ve konuda eğitim ve mentörlük desteği sağlamayı amaçlıyor. BİGG Cube Incubation girişimcilere; 7/24 Ücretsiz Ofis Kullanımı, Şirket Kuruluş Masrafı Karşılanması, BİGG Mevcut Durum Analizi, BİGG Mevcut Stratejik Durum Analizi, Girişimcilik Yeteneği Ölçümlendirme, İş Fikri Doğrulama Çalışmaları, Teknopark İstanbul Firmaları ile Eşleştirme Çalışmaları, TTO ve Teknodestek Kapsamında Patent Desteği, Showroom / Ürün Sergileme Alanı, Montaj Atölyesi, Islak/Kuru Laboratuvar ve Temiz Oda gibi benzersiz destekleri BİGG girişimcilerinin hizmetine sunarak, girişimcileri TÜBİTAK BiGG Programının 2. aşaması'na hazırlıyor. Teknopark İstanbul, İlk kez uygulayıcı kuruluş olunan "TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı" BİGG Cube Incubation Programı kapsamında önceki çağrılarda 30 girişime 200.000 TL Hibe desteği sağlandı.

Kimler Başvurabilir

* Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Programına Kayıtlı Öğrenciler,

* Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora Programından Mezun Kişiler,

* Ön Başvuru Tarihi İtibariyle Herhangi Bir İşletmenin Ortaklık Yapısında Yer Almayan,

* Daha Önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da Tübitak 1512 Programı 2. Aşaması Kapsamında Destek Almamış Kişiler Ön Ödemeli 200.000 TL Hibe Desteği İçin Başvuruda Bulunabilir.

Yenilikçi iş fikirlerine 200.000 TL'ye kadar hibe desteği sağlayan BİGG Cube Incubation Programına, yeni dönem başvuruları 30 Mart 2022 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Programa www.biggcube.com bağlantısı üzerinden başvuru yapılabiliyor ve www.tubitak.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabiliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR