USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

İş Dünyası Haberleri

27 Haziran 2018 11:59

Logolu Lüks Koleksiyon

DHL, en büyük küresel giyim eşyası sağlayıcısı olarak üstlendiği rolle, moda endüstrisine destek oluyor. Lojistik şirketinin moda markası Vetements ile yaptığı iş birliği sonucunda ise logolu lüks bir koleksiyon ortaya çıkıyor.

Logolu Lüks Koleksiyon

Dalida Özatay Erus / [email protected]

Gürcistan asıllı tasarımcı Demna Gvasalia ile anonim 7 tasarımcının yarattığı Vetements markası moda dünyasında merakla izleniyor. Kolektif bir moda hareketi olarak tanımlanan marka, aykırı uçlardan sıradan insanlara birçok grubu temsil ediyor. Hal böyle olunca da farklı yaratımlar, dikkat çekici iş birliklerini doğuruyor. Tıpkı Vetements’in global lojistik markası DHL ile yaptığı iş birliği gibi... Zaten moda endüstrisine olan yakınlığı ile tanınan DHL, ‘kırmızı ve sarı asla demode olmayacak’ sloganıyla dünya çapında yaklaşık 200 bin çalışanına kurumsal giysi sağlıyor.

MODA DÜNYASINDAKİ LOGO ÇILGINLIĞI

Vetements ve DHL arasındaki yenilenen iş birliğiyle ortaya çıkan yeni koleksiyon, moda dünyasının son dönemde alışılagelmemiş logo trendini bir sonraki seviyeye taşıyor. Aslında her şey, 2015 yılında Vetements’in ilk kez üzerinde kırmızı bir DHL markası olan sarı tişört üretimiyle başlıyor. Lansmandan kısa süre sonra bu tişörtler, 2016 ilkbahar-yaz sezonu için giyilmesi gereken bir moda ürününe dönüşüyor ve üzerinde logo taşıyan lüks tişörtler modasını başlatıyor. Vetements-DHL 2018 ilkbahar-yaz temel koleksiyonu yine tişört, etek, şapka ve çorap olmak üzere kırmızı imza logolu 10 adet sarı parçayı içeriyor.

DHL VE MODA ENDÜSTRİSİ

Vetements’in tasarımları, DHL'in lojistik hizmetleriyle küresel anlamda modaya ve e-ticarete olanak sağlamadaki rolüne vurgu yapıyor. Bu da aynı zamanda DHL’in moda endüstrisine olan bağlılığını gösteriyor. Perakendecilerle birlikte moda, mücevher ve yaşam tarzı ürünlerinin online satışları için DHL, kapsamlı lojistik hizmetler sunarken tasarımcılardan büyük perakendecilere, dünya moda haftalarından online satışa kadar tüm hedef gruplarının ihtiyaçlarına göre çözümler sunuyor.

YILDA 200 MİLYONDAN FAZLA GİYSİ TAŞIYOR

DHL’in tasarımcılarla da iş birliği yaptığını belirten DHL Express Türkiye Ticari Birimlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Öçsel, “Özellikle e-ticaret konusunda büyük potansiyel gördüğümüz B2B alanında da moda sektörü, odak alanlarımızdan biri. Yılda 200 milyondan fazla giysi taşıyan Avrupa Moda Ağı kapsamında, ürünlerin mağazalara zamanında ve doğru koşullarda ulaştığından emin olmak kritik önem taşıyor. İşte bu noktada DHL olarak hızlı, kaliteli ve güvenilir ağımız sayesinde ve konusunda uzman çalışanlarımızla, tedarikçiden mağazaya sorunsuz teslimat akışını sağlıyor, moda sektörüne özel çözümler sunuyoruz. Bu yıl Mercedes Benz Fashion Week Istanbul’un sponsorlarından biri olarak moda tasarımcıları ve markaların uluslararası alıcılarla buluştuğu The Core etkinliğinde, tasarımcılar ve markalar arasından belirlenen üç firmanın uluslararası e-ticaret gönderileri için lojistik destek sağladık” diye anlatıyor. Türk moda tasarımcısı İdil Tarzi ile de iş birliği yapan DHL, idiltarzi.com’dan tasarımcının Golf&Aprés Golf koleksiyonunu dünyadaki tüm golf seven kadınlara ulaştırıyor.

DÜNYA MODA HAFTALARININ LOJİSTİK ORTAĞI

Londra Moda Haftası, Kopenhag Moda Haftası ve Sydney ve Moskova’da Mercedes-Benz İstanbul Moda Haftası resmi lojistik ortağı olan DHL, Amazon Moda Haftası Tokyo’da da yer alıyor. Ayrıca DHL, Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi (CFDA), İngiliz Moda Konseyi (BFC) ve Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) gibi önemli moda dernekleriyle de iş birliğinde çalışıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR