USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

04 Mayıs 2019 02:10

MySize ile terzi artık cebinizde

Akıllı telefonlara ölçümleme teknolojileri geliştiren MySize, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptı. MySize’ın geliştirdiği MySizeID uygulaması, tüketicilerin cep telefonlarını kullanarak kendi ölçülerini oluşturmalarını sağlarken, çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerin gerçek zamanlı vücut ölçülerine göre işbirliği olan markalardan doğru kıyafet bedenini seçmelerine yardımcı oluyor

MySize ile terzi artık cebinizde

2014 yılında kurulan My Size; tekstil, e-ticaret, yapı market ve kargo sektörlerinde uygulanmak üzere benzeri olmayan bir ölçme teknolojisi sunuyor. Amerika'nın en büyük borsalarından Nasdaq'a kote olan My Size (NASDAQ: MYSZ), ileri düzey algoritmalarla geliştirdiği MySizeID, SizeUp ve BoxSizeID uygulamaları ile hizmet veriyor.

Müşteri iadelerini ortadan kaldırıyor

Uygulamanın işleyişini aktaran MySize Inc. Ülke Müdürü Argun Erşen, MySizeID’nin e-ticaret sitesinde müşterilerin cep telefonları ile kendi beden ölçümünü yaparak ve markalara özel doğru bedenlerini öğrenerek alışveriş deneyimlerini artırmalarını sağlayan bir çözüm olduğunu söyledi. Uygulamanın müşterilerin kendi doğru ölçümleri ile perakendecilerin sundukları bedenler arasında mükemmel eşleşme yaptığını ifade eden Erşen, “MysizeID, perakendecilerin web sitelerine yüksek seviyede doğruluğun ve kullanım kolaylığının entegre edilmesi suretiyle, müşterilerin kıyafetlerinde doğru bedeni seçtiklerinden emin olmalarını sağlıyor. MySizeID teknolojisini kullanmanın online perakendeciler için en belirgin yararı, online alışverişten kaynaklanan müşteri iadelerinin önemli ölçüde azalmasıdır. Bu düşüş, kârlılığı ve marka sadakatini olumlu yönde etkiliyor” dedi.

BoxSizeID uygulaması hakkında da bilgi veren Erşen şöyle konuştu: “Bu uygulamamız ise sezgisel bir koli ölçüm uygulaması olup, kullanıcıların akıllı telefonları ile kolilerinin boyutunu kolayca ölçmelerine izin veriyor. BoxSizeID, kargo şirketlerine dağıtım süreçlerini daha iyi yönetebilmeleri için, hatta paket, şirketin dağıtım merkezine ulaşmadan önce, kesintisiz ve doğru lojistik verisi sağlıyor. İstenirse kullanıcı, mobil terminallere ek bir aparat takmadan sadece bir uygulama yükleyerek mevcut mobil uygulamalarda yer alan en – boy – yükseklik bilgilerini manuel girmek yerine uygulamadan doğrudan alınmasını sağlayarak koli / paket hacim ölçümlerini kolayca yapabiliyor.” 

Dijital Mezura: SizeUp

Akıllı telefonlarda kullanılan gelişmiş “Dijital Mezura” uygulaması olan SizeUp uygulamalarının ise herhangi bir objeyi doğru bir şekilde ölçmek için akıllı telefonların sensörlerini kullandığını ifade eden Erşen, SizeUp’ın Aralık 2018 itibariyle 1 milyon indirmeye ulaştığını belirtti. Erşen, uygulamayı kullanmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Telefonunuzu başlangıç noktanıza yerleştirin, uygulamayı etkinleştirin, telefonu kaldırın ve seçtiğiniz bitiş noktasına gidin. Hepsi bu kadar…”

“Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptık”

My Size olarak tüm dünyada hizmet verdiklerini aktaran Erşen, “Tekstil sektöründe dünya genelinde 200’den fazla marka ile beden tablosu entegrasyonu sağlandı. Yapı market ve lojistik sektörlerinde ise Türkiye ve dünyadaki belli başlı tüm firmalar ile işbirliği için görüşmelerimiz devam ediyor. Öte yandan e-ticaret platformu sunan şirketlerden Shopify ve LightSpeed ile de entegrasyon amaçlı işbirliği yaptık” dedi.  My Size’ın Türkiye’nin özellikle tekstil sektörü başta olmak üzere potansiyelini göz önüne alarak Türkiye’ye girme kararı aldığını ifade eden Erşen, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye tekstil ülkesi olması nedeniyle ABD’den sonra önem verilen 2. ülke konumunda bulunuyor. Türkiye’de özellikle 18 yaş üzerinde kullanıcıları hedefliyoruz. Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaptık ve şimdiye kadar 2 marka ile işbirliğine imza attık.”

“Terzi usulü üretim için çalışmalar devam ediyor”

İlerleyen dönemlerde; MySizeID/SizeUp/BoxSizeID için iOS ve Android platformlardaki özellikleri, Ar-Ge departmanının kullanıcı taleplerini göz önünde bulundurarak sürekli geliştirmeye devam edeceğinin altını çizen Erşen, “BoxSizeID’de 2-Shot ölçüm geliyor. MySizeID’de anne, baba ve çocuklar için tek hesap olmak üzere aile profili oluşturmaya izin verilecek. Ayrıca terzi usulü üretim ve kalite kontrol departmanları için de yeni modüller üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakında mağazadaki satış görevlilerinin kullanacağı bir versiyon da yayında olacak zira müşterilerimizden bu yönde yoğun talep var” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR