USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Havacılık

31 Ekim 2018 12:07

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuş yapıldı. Türk Hava Yolları’nın en büyük yolcu uçağı, Ankara seferini yapmak üzere havalandı. TK 2124 sefer sayılı uçakta 340 yolcu bulunuyor

İstanbul Havalimanı'nda ilk uçuş başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuş gerçekleşti. Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı saat Ankara’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. 

İlk uçuş için gerçekleştirilen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk Hava yolları yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu,  Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 349 yolcu, Check-in işlemlerinin ardından uçağa biniş yaptı.

İLK SEFERDE THY’NİN EN BÜYÜK UÇAĞI YER ALDI

THY bu ilk sefere özel olarak bünyesindeki en büyük yolcu uçağı olan 349 kişi kapasiteli Boeing 777-300 tipi geniş gövdeli uçağıyla seferi icra ediyor. İstanbul Havalimanı’ndan havalanacak ikinci tarifeli sefer ise Kıbrıs Ercan Havalimanı’na yapılacak. İstanbul Havalimanı'na ilk tarifeli inişi gerçekleştirecek Ankara-İstanbul seferini yapan uçak ise saat 14.15'de piste iniş yapacak.

EN ÇOK OKUNANLAR