USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Güncel

19 Eylül 2018 17:12

Alkin: TVF'nin yeni yönetim kurulu dev projeler için koşturmaya hazır

Varlık Fonu eski yöneticisi Prof. Dr. Kerem Alkin, bir gazetede Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alkin "TVF artık küresel ölçekte 'sahaya çıkma'ya; Türkiye için 'koşma'ya, yeni Yönetim Kurulu da pek çok değerli proje için koşturmaya hazır" dedi

Alkin: TVF'nin yeni yönetim kurulu dev projeler için koşturmaya hazır

Varlık Fonu eski yöneticisi Prof. Dr. Kerem Alkin, Varlık Fonu'nun dünyadaki tarihçesini ve Türkiye için neden gerekli olduğunu anlattı.

Alkin yaptığı açıklamada "Singapur Temasek TVF'nin kurulması sürecine birebir örnek gösterilecek bir ülke varlık fonudur. Bünyesinde Singapur Hava Yolları, Singtel Telekom, Mediacorp, IHS, Centurylink, hatta az da olsa Alibaba.com hisseleri bile olan Temasek'in sadece kurulma süreci dahi 3 yıl sürmüş; kurulduktan ancak 20 yıl sonra TVF'nin bugünkü varlık değerine ulaşmış. Şu anda, varlık değeri, 308 milyar dolar.

MEŞAKKATLİ KURULUŞ SÜRECİNİ TAMAMLADIK

Birilerinin ısrarla anlamadıkları, anlamazlıktan geldikleri süreci ifade etmek açısından, Türkiye'nin ilgili kamu varlıklarının Türk halkının sahibi olduğu TVF'ye devri, söz konusu varlıkların değerlerinin tespiti, Çay İşletmeleri (Çaykur) Genel Müdürlüğü ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün anonim şirketleşme süreçleri, tüm varlıkların TVF konsolide bilançosunda bir araya getirilmesi, ilk açılış bilançosunun hazırlanması, ilk faaliyet raporu olarak sıraladığımızda, ekonomi ve işletme alanında eğitim gören bir 3. veya 4. sınıf öğrencisi dahi, bu sürecin en az 1.5-2 sene alacağını bilir, takdir eder. Buna, tüm bu süreç tamamlandıktan sonra hazırlanacak stratejik yatırım planını dahil edin; kurumsal yönetim ilkeleri gözetilerek, özenle yürütülen bu süreç doğası gereği uzundur.Bu noktada, ilk kurucu yönetim kurulu bu meşakkatli kuruluş sürecini tamamlamış olmanın ve yeni yönetim kuruluna faaliyete başlayabilecek bir varlık fonu devretmenin huzurunu yaşamaktadır.

KENDİ EĞRİLERİNİ 'DOĞRU' DİYE SUNMAYA ÇALIŞANLAR

Türkiye için 'koşma'ya, yeni Yönetim Kurulu da pek çok değerli proje için koşturmaya hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu süreçte, TVF bünyesindeki kamu varlıklarıyla ilgili değil talimat veya talepleri, en ufak bir imaları dahi olmamıştır. Varlıklarını Sayın Cumhurbaşkanımızın her icraatına karşı çıkmaya, mesnetsiz ithamlara bağlamış olan, varlıklarını kendi eğrilerini topluma doğru(!) olarak sunmaya çalışanların ne bugün, ne de yarın bu millet nezdinde saygınlıkları olacaktır.

20 AY MAAŞ ALMADIK

Kamu adına görev anlayışımız ise 'asla maaşı önceliklendirmemeye' dayandığından, görevde bulunduğumuz 20 ay hiçbir maaş, ücret veya hakkı huzur almadık. Bu nedenle, yeni yönetim kurulunun benzer kararı da toplumda takdir görmüş, aynı yönde davranış sergilemiş bizleri de memnun etmiştir. Ezcümle, bugüne kadar TVF bünyesindeki varlıklara yönelik herhangi bir tasarrufta bulunulduğuna dair hiçbir iddia ve şüpheye zerre inanmayın" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR