USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

14 Haziran 2021 15:46
DHA

PepsiCo Türkiye, enerjisini güneşten alıyor

PepsiCo Türkiye, karbon salınımını azaltmak için doğrudan operasyonlarındaki yenilenebilir enerji kullanımını artırmaya devam ediyor.

PepsiCo Türkiye, enerjisini güneşten alıyor

2021 yılı itibariyle tüm fabrikalarındaki elektrik ihtiyaçlarını "yenilenebilir enerji" sertifikasyonu olan kaynaklardan kullanmakta olan PepsiCo Türkiye, güneş enerjisi alanındaki yatırımlarını da her geçen gün daha da büyütüyor. Bu kapsamda şirket, toplamda onaylanmış yıllık yatırımı olan 575 Megawatt saat kapasiteli GES projesi ile İzmir ve Çorlu fabrikalarındaki yatırımlarını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Bu yatırımın tamamlanmasıyla birlikte yıl sonuna kadar 1190 megawatt saat elektrik üretimine ulaşmayı hedefleyen PepsiCo Türkiye, bu sayede 800 evin elektrik ihtiyacına karşılık gelen 5000 ton karbon emisyonu azaltımı sağlayacak

Yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonu azaltımı

Tüm fabrikalarında sıfır atık olarak faaliyetlerine devam eden ve Avrupa bölgesinde sıfır atık hedefine en hızlı ulaşan iş birimlerinden biri olan PepsiCo Türkiye, Adana fabrikasındaki yıllık 615 megawatt saat elektrik üretimi kapasitesi yaklaşık 414 evin elektriğine karşılık gelen 2585 ton karbon emisyonunu azaltıyor.

Enerji verimliliğinde Avrupa'da ilk 3'te

Global sürdürülebilirlik yol haritası çerçevesinde kendisine belirlediği karbon emisyon hedefleri doğrultusunda güneş enerjisi yatırımlarına hız veren PepsiCo Türkiye, Tarsus, Suadiye ve Manisa fabrikalarında toplam 2151 kWp kurulu güce sahip bulunuyor. Tarsus fabrikası aynı zamanda son 10 yılda birim ürün başına enerjide ve su kullanımında sağladığı tasarruf oranlarıyla PepsiCo'nun Avrupa'daki ilk 3 fabrikası arasında yer alıyor.

PepsiCo Türkiye, halihazırda içecek fabrikalarında, global olarak yüzde 100 yenilebilir enerji odağına daha güçlü bir katkı verme hedefi doğrultusunda elektrik enerjisi yatırımlarında kullandığı malzemeleri de yenilenebilir enerji sertifikalı tedarikçilerden sağlıyor.

Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi kurulu gücü

PepsiCo Türkiye yiyecek fabrikaları, PepsiCo'nun globalde yer alan toplam 26 yiyecek fabrikası arasında en büyük kurulu güce sahip güneş enerjisi santraline sahip bulunuyor. Aynı zamanda Avrupa yiyecek fabrikaları içerisindeki 26 fabrika arasında güneş enerjisi santralinden ürettiği elektriği iç tüketimde kullanan fabrikalar arasında Türkiye yiyecek fabrikaları olarak 2751 kWp kapasitesine ulaşan gücüyle toplamda yine birinci sırada yer alıyor.

Adana'daki içecek fabrikası ise üretilen litre başına harcadığı toplam enerji ile PepsiCo Avrupa'da ilk 3'te yer almakta. Avrupadaki ilk ReCON Continuous Excellence sertifikasını alan Adana fabrikası, 2025 yılı global sürdürülebilirlik hedeflerini şimdiden yakalamış bulunuyor.

Membran çatı üzerine çelik konstrüksiyon kullanmadan yapılan yapıştırmalı panel sistemini ilk defa Avrupa'da hayata geçiren PepsiCo Türkiye, global olarak belirlenen yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanma hedefi doğrultusunda güneş enerjisi yatırımlarına önümüzdeki dönemde de devam edecek.

EN ÇOK OKUNANLAR