USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

11 Mart 2019 19:06

Orta Asya, Türk teknolojisiyle ısınacak

Mimsan Grup, Özbekistan devletiyle, bu ülkedeki şehir ısıtma altyapısını yenilemek üzere yatırım ve işbirliği anlaşması imzaladı. Mimsan, bu amaçla kullanacağı ekipmanı Taşkent’te kuracağı fabrikada kendi teknolojisiyle üretecek. Şirket, Özbekistan üzerinden diğer 6 Orta Asya ülkesine de hizmet sunacak

Orta Asya, Türk teknolojisiyle ısınacak

Mimsan Grup, Orta Asya ülkelerinde faaliyet göstermek üzere, bölgenin merkezi bir konuma sahip ülkesi Özbekistan’da Mimsan Central Asia adlı bir şirket kurdu. Faaliyete başlayan şirket bayi ve teknik servis teşkilatı oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Mimsan Central Asia, kuruluşunun hemen ardından Özbekistan’da bir fabrika yatırımı yapmaya karar verdi. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 40 bin metrekare alanda kurulacak tesiste 400 kişi istihdam edilmesi planlanıyor.

TEKNOLOJİ VE YATIRIM İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Özbekistan yönetiminin daveti üzerine bu ülkeye gelme kararı alan Mimsan Grup’un gerçekleştireceği yatırımın çerçeve anlaşması da Taşkent’te düzenlenen bir törenle, Özbekistan Şehircilik Bakanlığı, İnşaat Bina Hizmetlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Camalov Ğofir Arıbcanoviç ile Mimsan Grup CEO’su Hacı Ahmet İlhan tarafından imzalandı.

İLHAN: TEKNOLOJİ VE YATIRIM GETİRİYORUZ

Mimsan Grup CEO’su Hacı Ahmet İlhan, törende yaptığı konuşmada Özbekler ve Türkler’in aynı tarih ve kültürden geldiklerini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de, güçlü tarihi ve kültürel ilişkileri yansıtacak bir canlılık içine girdiğini belirtti. İlhan, “Biz buraya malzeme satıp, sadece para alıp gitmeye gelmedik.  Biz bu ülkeye ve yönetimine güvendik. Bu ülkeye teknoloji getirmeye, insanına ve toprağına yatırım yapmaya geldik” dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR