USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

15 Haziran 2021 20:45

Haluk Kayabaşı: Sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsiyoruz

Kibar Holding CEO'su ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Haluk Kayabaşı "Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlar sonucunda son beş yıldır elektrik tüketimimizin yüzde 70'ine kadar ulaşan kısmını, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiyoruz" dedi.

Haluk Kayabaşı: Sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsiyoruz

Grubumuzun enerji politikalarının temeli, sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağımız katkıya dayanıyor. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli bileşenlerinden biri enerji... Gerek yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi gerek enerjinin verimli kullanılması açısından yatırımlar yapıyor, önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Böylece, ekonomik sürdürülebilirlik kapsamında enerji maliyetlerinin toplam maliyet içerisindeki payını azaltıyor ve çevresel sürdürülebilirlik kapsamında iklim değişikliği ile mücadeleye destek sağlıyoruz.

"SON ÜÇ YILDA 50'DEN FAZLA ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığı bilinciyle hareket ediyor, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını gözeterek doğal kaynakların ve ekosistemin korunmasına katkı sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlar sonucunda son beş yıldır elektrik tüketimimizin yüzde 70'ine kadar ulaşan kısmını, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretiyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak amacıyla son üç yılda 50'den fazla enerji verimliliği projesini hayata geçirdik. Bu projeler sayesinde geçtiğimiz yıl hasıla bazında enerji yoğunluğunu, önceki yıla göre yüzde 8,2 oranında azalttık. Sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi, Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi'ni esas alarak hazırladığımız, 'Kibar Grubu 2025 Sürdürülebilirlik Stratejisi' çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Düşük karbonlu döngüsel ekonomiye geçiş modelini temel alan stratejimiz, grubumuzun, '13 Sürdürülebilirlik Önceliği'ni ve '40 Hedef'ini kapsıyor. İklim değişikliği ile mücadele ve döngüsel ekonomi öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Ar-Ge ve inovasyon stratejilerimiz; verimliliğin artırılması, kaynak kullanımının ve atık üretiminin azaltılması, ürün çeşitliliği ve kalitesinin yükseltilmesi, paydaşlar için değer yaratacak yeni iş modelleri ve teknolojilerin üretilmesi, çevreci ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi esasına dayanıyor. 100'ün üzerinde ülkeye ihracatı ile Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yer alan grubumuzun en önemli ticaret ortaklarından biri olan Avrupa'nın yeşil dönüşüme hazırlık ve uyum sürecini, sürdürülebilir kalkınma için önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR