USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

15 Ekim 2020 14:57

Enerji sektöründe önemli satın alma

TG Expo Uluslararası Fuarcılık, enerji sektöründe 26’ıncı kez düzenlenecek olan ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve ana organizatörü Sektörel Fuarcılık A.Ş’yi, Pennwell International ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık’tan satın aldığını sektöre duyurdu.

Enerji sektöründe önemli satın alma

TG Expo, Sektörel Fuarcılık A.Ş’nin iki saygın ortağı olan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve PennWell Internat ional ile 1 Ekim 2020’de imzaladığı anlaşmayla Sektörel Fuarcılık A.Ş’yi ve ICCI– Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın bütün haklarını satın aldı.

1992’de Teknik Yayıncılık A.Ş. bünyesi altında fuarcılık faaliyeti gösterirken, 2000’de Fuar Düzenleme ile ilgili yasa ve yönetmelikler gereği ayrı bir iştirak olarak kurulan Sektörel Fuarcılık A.Ş, 2014’de Deutsche Messe AG Türkiye iştiraki Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından satın alındı. 2017 yılında PennWell International’ın, Sektörel Fuarcılık’ın hisselerinin yüzde 50’sini Hannover Fairs Turkey Fuarcılık’tan satın almasıyla birlikte, ICCI 2017 iki önemli uluslararası fuar şirketinin ortak bir organizasyonu olarak kapılarını açtı.

Türkiye’nin en kurumsal ve en kapsamlı enerji platformu

26 yıldır Türkiye, Avrupa, Asya, MENA gibi yakın coğrafyanın uluslararası en büyük enerji etkinliklerinden biri olan ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, Türkiye’de ilk düzenlenen uluslararası enerji etkinliği olma özelliğini taşıyor.  T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK tarafından 26 yıldır aralıksız desteklenen organizasyon aynı zamanda Türkiye’nin en kurumsal ve en kapsamlı enerji platformu olarak biliniyor.

25 milyar dolar ciro

21 ülkeden 14 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiye ve 285 yerli ve yabancı katılımcının ağırlandığı enerji sektörünün gelenekselleşmiş fuarı ICCI, TG Expo Fuarcılık A.Ş’nin uluslararası deneyimi, güçlü organizasyon kabiliyeti ve yetkin kadrosu yönetiminde, yıllık yaklaşık 25 milyar dolar ciroya ev sahipliği yapıyor. Fuar, bu misyonu ile OECD’nin 10’uncu en büyük enerji piyasası konumuna gelen Türkiye’nin piyasasının daha da büyümesine ve teknolojik dönüşümüne büyük katkılar sunmaya devam edecek.

“Türkiye enerji sektöründe gücümüze güç kattık”

TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız, enerji sektörüne yönelik yapılan bu büyük yatırımı şöyle değerlendirdi: “Dünyanın farklı bölgelerinde 8 ayrı uluslararası enerji etkinliğinde imzası bulunan bir şirket olarak, enerji sektörüne yaptığımız uluslararası yatırımlara paralel Türkiye enerji sektöründe de gücümüze güç kattık. Bu çerçevede, ülkemizin sahip olduğu potansiyeli yurtdışına, yurtdışındaki deneyimleri ülkemize transfer etmek adına Türkiye’de ilk olarak yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi alanında Solar İstanbul’un ilkini 2020 yılında başarıyla gerçekleştirdik ve şimdi Türkiye’nin en büyük ve saygın enerji fuarı ICCI’ı satın almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Türk katılımcılar hem de yabancı yatırımcılar için ICCI, TG Expo çatısı altında daha da güçlenerek yoluna devam edecektir.”

 

EN ÇOK OKUNANLAR