USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

25 Mart 2021 15:54
Umut Çelik

Binlerce bakkalın yıllık 1.5 faturası bedavaya gelecek

KOLEN Elektrik, pandemi nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçen bakkallara destek olmak için elini taşın altına koydu. Algida ile işbirliğine giden şirket, Türkiye genelinde 130 bin bakkala yüzde 16 daha ucuz elektrik sağlamaya başladı. Şubat ortasında başlayan destek projesiyle bir yılda toplam 270 milyon TL'lik elektrik tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Binlerce bakkalın yıllık 1.5 faturası bedavaya gelecek

KOLEN Elektrik, arkasındaki mühendislik altyapısı, grubun güçlü enerji yatırımları, koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışıyla abonelerine sunduğu çözüm ortaklığını giderek daha da derinleştiriyor. Pandemi döneminin başından bu yana aboneleriyle teması kesmeden çalışmalarını sürdüren şirket, sahadan aldığı geri dönüşlerle sosyal fayda odaklı projeler geliştirmeyi de sürdürüyor. Bu kapsamda "Esnafa tam destek!" diyerek, şubat ortasından bu yana Türkiye çapında, köyden kente 130 bin bakkala elektriği yüzde 16 indirimli olarak sunmak için yola koyulduklarına dikkat çeken KOLEN Elektrik Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, destek projesi hakkında şu bilgileri verdi:

''Bakkallarımız bu fırsatı mutlaka kullanmalı''

"Hemen herkesin dillendirdiği, dikkat çektiği #esnafınasahipçık bizim de ajandamızda idi. Gerek ekonomik gerek sosyal yaşamımızı tehdit eden pandemi ile sadece önemli değil ivedi de bir hal aldı. Bakkalların işlerini devam ettirmede, ayakta kalmada sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan sürekli sahip çıkılması gerektiği de hep söyleniyor. ''

''Bakkallar başvursun, gerisini biz halledeceğiz''

Birçok AVM, büyük uluslararası, ulusal marketlerle çalıştıklarını belirten Uğur Karayurt, '' Tedarik zincirinde onlar da son derece kıymetli. Ancak bakkallar, meslek örgütleri de olmasa biraz yalnız kalıyor sanki. KOLEN olarak en küçük tasarrufun dahi bakkallar için, onların ayakta kalabilmeleri için ne kadar önemli olduğunun da farkındaydık. Bunları düşünüp, değerlendirirken ALGİDA'dan bir davet aldık. Uzun süredir enerji sektörünü araştırdıklarını, özellikle kendi ürünlerini satan yerel bakkal ve marketlere indirimli elektrik fırsatı sunmak istediklerini, ancak özellikle dikkat ettikleri konunun bunun üç beş aylık bir mesele olmasını istemediklerini, sürdürülebilir bir yapı olmasını, bakkallarının uzun bir süre her zaman şu veya bu şekilde bir şekilde ulusal tarifelerden daha ucuz elektrik alabilmesini beklediklerini, tüm Türkiye genelinde bu hizmetin verilmesini istediklerini söylediler, uzun süren görüşme ve toplantılar sonucunda anlaştık.. Bakkalların bu fırsattan yararlanabilmesi için kendisini ziyaret eden ALGIDA satış temsilcisine gerekli evrakları vermesi ve anlaşmalı bankalardan birini ya da birkaçını arayıp, "KOLEN ALGİDA projesi için DBS limit açtırmak istiyorum" demesi kafi. Gerisini bizler hallediyor olacağız" dedi.

Abone olan her bakkala anında indirim

Projede yaklaşık bir aylık süreçte epeyi mesafe kat ettiklerini belirten Karayurt, "Ülke genelinden oldukça büyük bir taleple karşı karşıya kaldık. Bu yıl en az 40 bin bakkalı sisteme dahil etmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında abonemiz olan her bakkal, anında yüzde 16 indirimli elektriğe kavuşuyor" dedi.

Verimliliğe odaklandı

Destek projesinin uzun soluklu bir proje olduğuna dikkat çeken Karayurt, "KOLEN Elektrik olarak ana hedefimiz, her türlü abonemizin elektriği verimli kullanmasını sağlamak. Bu yönde geliştirdiğimiz projelerimiz var. Tüketimi kontrol eden, yöneten mekanizmalar var. Abonelikte belli bir rakama ulaşırsak bukonuyu gündemimize alacağız. Böylece tasarrufta yüzde 40'ları yakalayabileceğiz. Bu sayede verimlilik artışında çok büyük bir kazanım sağlayacağız" dedi.

Pandemiye rağmen yüzde 40 ciro artışı

Kurumsal müşteri, ticarethaneler, KOBİ'lerin yanı sıra büyük kurumsal yapılara hizmet veren KOLEN Elektrik olarak faaliyete geçtikleri 2013 yılından bu yana her yıl yüzde 100 büyüme kat ettiklerine değinen Karayurt, tedarik şirketi olarak pazar liderleri arasında yer aldıklarını ifade etti. Karayurt, "Yıllık ortalama ciromuz 1.5 milyar TL. Her yıl katlanarak artıyor. Şirket olarak 2 milyar kilovatsaatten fazla tüketim sağlıyoruz. Pandemiye rağmen 2020'yi cirosal olarak yüzde 40 büyüme ile kapattık" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR