USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

10 Ocak 2021 00:11

Yeni nesil iş yapış şekillerinin güçlü temsilcisi

"Pandemi sürecini hızlı dijitalleşen ülke ve şirketler daha az zararla atlatacak. Bu yüzden önümüzdeki 10 yıl dijitalleşen şirketlerin devri olacak" diyen Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, ilk kez online platform üzerinden gerçekleşen RE360 Gayrimenkul Buluşması ve Digital Network Alkaş platformunu anlatıyor

Yeni nesil iş yapış şekillerinin güçlü temsilcisi

İrem Sertbaş / [email protected]

•Digital Network Alkaş platformundan bahsedebilir misiniz? Hedefleriniz ve uzun dönem projeksiyonunuz nedir? 

Alkaş olarak perakende, e-ticaret ve gayrimenkul sektörlerine uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Sinerji yaratma gücümüzü daha da büyüterek, hizmetlerimizi dijitale taşıdık ve Digital Network Alkaş platformunu hazırladık. Farklı deneyim ve trendlerin 360 derece bakış açısıyla gerçekleştiği, sektör trendlerinin konuşulduğu, ortak akıl oluşturan ve vizyon geliştiren dijital bir platform olan Digital Network Alkaş; B2B toplantılar, Dijital Sahne’deki canlı yayınlar ve eğitimler, online konferanslar, araştırmalar, raporlar ve sektörden haberler ile yeni nesil iş yapış şekillerinin güçlü bir temsilcisi. Alkaş olarak hızlıca entegre olduğumuz yeni dönemdeki dijital dönüşümümüzü sevdik. Bundan sonraki sürecimizde hem fiziki etkinliklerimizde hem de Digital Network Alkaş ile hizmet verdiğimiz tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmeye, bilgi paylaşmaya, öğrenmeye ve ‘networking’e devam edeceğiz. 

“İÇERİKLERİ TEK BİR PLATFORMDA TOPLUYORUZ”

• Digital Network Alkaş platformuna üye olmak ne gibi avantajlar sunuyor?

Digital Network Alkaş’ta tüm üyelerimize özel fırsatlar sunuyoruz. Üyelerin bağlantılarını ve etkinliklerini tek bir platform üzerinden yönetmelerini hedefliyoruz. Dijital platformlarda paylaşılan içerikleri gün içerisinde yoğun iş temposunu da göz önünde bulundurduğumuzda katılımcıların izlemek ve takip etmek istekleri farklı sektörlere ait her bir canlı yayın ve konferansa ayrı ayrı kayıt yapmaları ve takip etmeleri gerekiyor. Bu hızlı akan dünyada Alkaş olarak; gayrimenkul, perakende ve e-ticaret sektörleri için özel olarak oluşturduğumuz ve farklı kurumlar tarafından üretilen içerikleri tek bir platformda topluyoruz. Böylelikle üyelerimiz tek bir platforma kayıt ile farklı sektörlerden profesyoneller ile bağlantı kurabilir, B2B toplantılarını gerçekleştirebilir, sektör profesyonellerinden oluşan özel canlı yayınlara katılabilir, araştırma ve raporlara erişebilir, sektör STK’larının özel webinar serilerine katılabilir ve aynı zamanda kendi firmalarına özel etkinlikler düzenleyerek firmalarındaki son gelişmelerden üyelerini haberdar edebilirler.

“DİJİTALLEŞMENİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

• İş dünyası için dijitalleşme, önümüzdeki 10 yılda ne ifade edecek? Yatırımlar bu alanda nasıl şekillenecek? 

Mart ayından itibaren başlayan pandemi süreciyle dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu dönemde dijital dönüşüm yatırımlarını yapmış olan kurumlar, süreci daha da kolay yönetebilecek. Dijitalde farkındalık arttı ve erken yatırım yapanın kazanıyor olacağı öngörülebilir bir gerçek. Birçok şirket ertelemiş oldukları dijital yatırımları öne çekti.  Hızlı dijitalleşen ülke ve şirketler pandemi sürecini daha az zararla atlatacak. Bu yüzden önümüzdeki 10 yıl ise dijitalleşen şirketlerin devri olacak. Biz de Alkaş olarak, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte dönüşüme hızla ayak uydurarak farklı sektörlerde toplam 42 canlı yayın ile 20 binin üzerinde sektör temsilcisine ulaştık.  Ofisten evlerimize geçtiğimiz ilk günlerde Han Spaces ile ‘Resetworkspace’ isimli ortak bir çalışma yaparak pandemi sonrası yeni dünyanın yeni insanı için iş hayatının nasıl değişeceğini ve bu değişimin mekansal etkilerinin ne olacağını değerlendirdik. Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği ile AVM’lerdeki operasyonel süreçleri değerlendirdiğimiz bir webinar serisi gerçekleştirdik. Prof Dr. Özgür Demirtaş hocamız ile Yeni Dünya, Yeni Finans, Yeni Teknoloji başlıklı canlı yayınlarımız oldu. Kategori Mağazacılığı Derneği-KMD ile her birinde farklı konuların ele alındığı 10 webinar’lık bir seri gerçekleştirdik. Aynı zamanda yine Alkaş’ın e-ticaret sektörüne yönelik düzenlediği FutureCommerce360 oturumlarını ve GYODER Çözüm Platformu da canlı yayınlar şeklinde düzenlemeye ve içerikler üretmeye devam ediyoruz. 

• “İÇERİKLERE HER DAİM ULAŞMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

İlk kez online platfom üzerinden gerçekleşen RE360 gayrimenkul buluşması ve kazanımlarından bahsedebilir misiniz?

RE360 ‘da yola çıkış hedefimiz, gayrimenkul sektörü için 360 derece bir ortak akıl platformu yaratmaktı. Dördüncü kez ve online platformda bir araya geldiğimiz bu konferans, bize bir kez daha ne kadar doğru bir hedefte olduğumuzu gösterdi. Ne mutlu ki 18 şehirden bin 23 üst düzey profesyonelin katılımı ile başarıyla geride bıraktık. Öncelikle ilk günden itibaren bu ortak akılda bizlerle birlikte yer alan ve destek veren başta T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere tüm STK’larımıza da teşekkür etmek isterim. Bu konferansı sahiplenmelerinin bir başka nedeni de içeriği tamamen her sektörün sorun ve geleceğine yönelik atılması gereken adımlar olarak planlamamız ve bunları planlarken her bir sektör paydaşının gündemine değinmemiz. Cazibe merkezi olabilecek gayrimenkul gelişimleri ve projeleri var. Alkaş olarak son 4 yıldır konferansımızı Aralık ayında düzenliyoruz. Seneyi kapattığımız bu dönemde geçen yılı ve önümüzdeki dönem projeksiyonlarını birlikte belirlemeyi hedefliyor, sorunları ve çözümleri tek platform üzerinde tartışıyoruz. Pek çok sektör paydaşı bu kez online platformumuz Digital Network Alkaş’ta bir araya gelerek, gerek Türkiye’den gerekse yurt dışından bağlanıp etkili sunumlar gerçekleştiren konuşmacılarımızı dinleme fırsatı buldular. Aynı zamanda Digital Network Alkaş üyesi RE360 katılımcılarımız da networking imkanı buldu. Konferansımızda yayınlanmış olan oturumları da Digital Network Alkaş üyelerinin erişimine de açarak içeriklere her daim ulaşmalarını sağlayacağız. İnanıyoruz ki notlarımızı alıp dersimizi çalıştığımızda birlikte sektörü daha da ileriye götüreceğiz. 

• RE360’ın online olarak gerçekleşmesi ve büyük başarı yakalaması, önümüzdeki dönemdeki zirveler için ne ifade ediyor? 

Belki de yüzyılda ancak bir kez yaşanacak pandemi süresince fark ettik ki, ülkemizde ve tüm dünyada sanal ağların ve yepyeni bağlantı yöntemlerinin iş hayatındaki etkisi gün geçtikçe artıyor. Artık yeni normlar, değişen koşullara hızla uyumlanmamız söz konusu. Biz de bu döneme ayak uydurarak, hizmet verdiğimiz tüm sektörlere, yeni nesil iş yapış şekillerinin bir temsilcisi olan Digital Network Alkaş’ı sunduk. RE360 Gayrimenkul Buluşması’nı da ilk online konferansımız olarak başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra RE360’ın bu büyük başarısının diğer sektör zirveleri için de öncü olacağını düşünüyoruz.  Hizmet verdiğimiz farklı sektörler için içerik üretmeye ve yayınlamaya devam edeceğiz. Sektör STK’larımızı ve kurumlarımızı da Digital Network Alkaş’ta birlikte üretmeye davet ediyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR