USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

31 Aralık 2018 13:16

İmar Barışı 6 ay daha uzatıldı

Bugün sona ermesi beklenen İmar Barışına başvurular ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İmar Barışında süre 6 ay uzatıldı. İmar Barışına şimdiye dek 9 milyon 500 bin kişi başvurmuştu

İmar Barışı 6 ay daha uzatıldı

İmar Barışı'na yapılan başvurular sonrası 14 milyar liralık gelir elde edildi. İmar Barışı uygulaması Haziran ayında başladı. Uygulama 31 Ekim'e kadar sürecekti. Daha sonra bu tarih 31 Aralık olarak değiştirildi.

Uygulama, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanı olan yapıları kapsıyor. Uygulamaya ilişkin 6 aylık uzatma kararına dair ayrıntılı açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

BAKAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 28 Aralık'ta yaptığı açıklamada yaklaşık 9 milyon 500 bin kişinin İmar Barışı'ndan faydalandığını söylemişti.

Kurum, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız İmar Barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi." bilgisini paylaşmıştı.

İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, "Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız" demişti.

EN ÇOK OKUNANLAR