USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

11 Şubat 2021 15:39

"AVM, otel gibi gayrimenkul portföylerinin yönetimine talibiz"

Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi. Grubun amiral gemisi olan Avantgarde Collection otel zinciri markasına İstanbul Taksim, Levent ve Bodrum Yalıkavak’tan sonra 5’inci halkayı ekledi. Pandemiyi bir kayıp değil, fırsat olarak değerIendiren grup, markanın 103 odalı yeni halkasını İstanbul Şişli’de hizmete sundu. Avantgarde Collection Kurucusu İsmet Öztanık "Grup olarak gerek dönüşüm, gerekse işletmecilik

"AVM, otel gibi gayrimenkul portföylerinin yönetimine talibiz"

Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi. Grubun amiral gemisi olan Avantgarde Collection otel zinciri markasına İstanbul Taksim, Levent ve Bodrum Yalıkavak’tan sonra 5’inci halkayı ekledi. Pandemiyi bir kayıp değil, fırsat olarak değerlendiren grup, markanın 103 odalı yeni halkasını İstanbul Şişli’de hizmete sundu.
 
Sadece otel zinciri olmakla kalmayıp pek çok tamamlayıcı sektöre dokunan, bununla alakalı ayrı ayrı iştirakler geliştiren 360 derecelik bir grup olduklarını ifade eden Avantgarde Collection Kurucusu İsmet Öztanık “2009 yılında oluşturduğumuz zincir markamıza yenilerini eklemek üzere yola çıktık. 12 yılda, 4 halkayı zincir markamıza ekledik. 5. şubemizi de bu ay Şişli’de açtık. 5 şubemizin son ikisi, Gezi Parkı ve Şişli otelleri farklı sektörlerde faaliyet gösteren ama gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya karar vermiş iş insanlarının bizim gibi local otelcilik markasını tercih etmeleriyle hayata geçti. İki otelle ilgili 1 TL yatırımımız yok.  İşletmeci kimliğimize güvenerek anahtarın bize bırakıldığı, uzun vadeli yol arkadaşlığına çıktığımız işler” dedi.
 
“AVM, otel gibi gayrimenkul portföylerinin yönetimine talibiz”

Turizm sektöründe pandemi nedeniyle yaşanan olumsuzluklara karşın, başta İstanbul olmak üzere sektörün stratejik bölgelerinde yatırım fırsatı oluştuğuna dikkat çeken ve bu dönemde işletmeciliğine devam çekincesinde olan ya da dönüşüme adapte olmak isteyenlerin kapılarını çaldığını ifade eden Öztanık, şöyle devam etti:
“Pandemi, dönüşüm yatırımlarına da yer açtı. Bankaların elindeki AVM, otel gibi gayrimenkul portföylerinin nitelikli yönetimi için talepler geliyor. Faaliyet göstermekte sıkıntı yaşayan ve dönüşüme ihtiyacı olan AVM ve otellerde yeni iş modelleri üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü AVM’lerin depo, okul, dikey şehir seracılığı, hastane ya da yatay otellere dönüşmesi gerekiyor. Grup olarak gerek dönüşüm, gerekse işletmecilik projelerinin içinde yer almayı istiyoruz. Fırsat odaklı, profesyonel ortaklığı benimseyen, aile şirketi çevikliğinde hızlı karar alıp ilerleyen bir yapımız var. Biz de faaliyet alanımız içinde olan otelcilik, entegre tesis yönetimi, karma fonksiyonlar oluşturup yönetme gibi yetkinliklerimizle bu işlere talibiz.”

 Global marka olma hedefi

Avantgarde olarak akıllıca çözümler getiren, kompakt işletme yapıları kuran, yeme içme merkezli otel zinciri ve tanımlanabilir lüks konseptinde hizmet veren yerli bir otel markası olarak yurtiçi ve yurtdışı büyüme planları olduğunu ifade eden Öztanık, şöyle anlattı:

“Yurtdışında gerek münferit gerek farklı anlaşmalarla global zincirlerle devam etme isteğimiz var. Bizim Türk misafir ağırlama sanatları know how’ımızı artık yurtdışına ihraç etmememiz için hiç bir sebep yok açıkçası. Yakın coğrafyamızda Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetler ilgi gördüğümüz pazarlar. Trump’ın gitmesiyle beraber İran tekrar geçerli bir pazar olabilir. Biden’ın politikalarına göre de belirlenecek. Azerbaycan talepler aldığımız bir pazar. Körfez Bölgesi’nde Katar da dünya kupası organizasyonu nedeniyle otel arzı ihtiyacına sahip. Bize de o bölgeden grup iştiraklerimiz Soluto Entegre Tesis Yönetim Hizmetleri ve Assembly Buildings ile beraber ortak işletmecilik için talepler geliyor.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle tekrar başlayan diyaloglar var. Bu ülkelerle çok ciddi network geliştirmiştik, bulunmak istediğimiz ülkeler arasında.
Balkan bölgesinde yine Türkiye’nin ciddi kabul gördüğü Makedonya, Karadağ ve Sırbistan bizim açımızdan ciddi önem arz ediyor. Önemli kontaklar geliştirmiş durumdayız.
Tabii Rusya her zaman Türk müteahhitliğinin kabul gördüğü bir ülke. Batı’yla olan entegrasyonuyla paralelinde ülkenin yeni gelişen şehirleri var. Buralardan bize talepler ulaşıyor. İşin bir de Afrika bacağı var. İnanılmaz bir kıta ve inanılmaz bir otel açığı var. Biz de radarımıza almış durumdayız. Tabii ki Londra, New York, Berlin’de de olmak isteriz. Ama öncelikle yakın coğrafyamızla yurtdışı açılımlarımızı pratik etmeyi düşünüyoruz.”
 
İş otellerinin pandemi döneminde nasıl devam edecekleri sorusuna Öztanık “İş seyahatlerinin ve toplantı turizmin ne oranda azalacağını kestirememek çok büyük problem. Hibrit ve çoklu noktalardan çalışma sistemine geçiş var. Bu konuya en iyi adapte olabilecek alanlar oteller. Otellerin nitelikli çalışma alanları olarak kullanılması, otel odalarının ofise dönüşmesi yani dünyada hızla yayılan Otel Ofisi (Live & Work) konsepti iyi bir uygulama. Biz bu yapılanmayı sonbaharda hayata geçirdik. Otellerin günlük hayatın akışında daha fazla dahil olması nitelikli yeme içme ve nitelikli alanlarla mümkün olabilir. Biz Eski Yer isimli balıkçı restoranımızı Avantgarde Levent içine taşıdık” yanıtını verdi.
 
Eski Yer Bodrum ile Yeniköy’de başlayan marka ortaklığı ve Yalıkavak Fiko gibi restorancılık tarafında da yatırım ortaklıkları bulunduğunu söyleyen Öztanık, Hes kodu uygulamasıyla beraber restorancılığın hayata geçirilmesini elzem bulduklarını belirtti.

Akademi ile profesyonel eleman yetiştirecek

Sektörde profesyonel personel bulmanın zorluklarından bahseden Avantgarde Collection CHO Cenk Çığır “Sektörde yetişmiş eleman bulmak büyük sorun. Profesyonel personel kaynağı yaratabilmek adına 5 yıllık Ağırlama Sanatları Akademisi deneyimimiz üzerine temellendirdiğimiz biçimde Ocak ayında Avantgarde Academy’i (AVACA) kurduk. 1 Mart itibariyle üniversite düzeyinde bir programla kendi ekibimizi bu eğitime dahil etmeye başlıyoruz. Mevcut 300 Avantgarde personelini eğitmek için tasarladık” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR