USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2019 12:19

Ticaret Bakanı Pekcan'dan ABD ile ticaret açıklaması

Ticaret Bakanı Pekcan, ABD’nin Türk çeliği için gümrük oranını yüzde 25'e çekme ve Türkiye'yi Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi'nden çıkarma kararlarını değerlendirdi. ABD'nin Türkiye'den çelik ithalatında vergiyi yüzde 25'e indirmesini olumlu bulduklarını belirten Pekcan "Beklentimiz ikili ticaretin önündeki tüm engellerin kalkması" dedi. Pekcan, ABD'nin Türkiye'yi GTS'den çıkarma kararının 75 milyar dolarlık ticaret hedefi ile çeliştiğini vurguladı

Ticaret Bakanı Pekcan'dan ABD ile ticaret açıklaması

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD’nin Türk çeliği için gümrük oranını yüzde 25'e çekme, Türkiye'yi Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi'nden çıkarma kararını değerlendirdi. ABD'nin Türkiye'den çelik ithalatında vergiyi yüzde 25'e indirmesini olumlu bulduklarını belirten Pekcan "Beklentimiz ikili ticaretin önündeki tüm engellerin kalkması" dedi. Pekcan, ABD'nin Türkiye'yi GTS'den çıkarma kararının 75 milyar dolarlık ticaret hedefi ile çeliştiğini vurguladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti. 

Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de küresel ticarette adil, sürdürülebilir ve kural bazlı bir sistemden yanayız.

ABD’nin Türkiye’den yapılan çelik ithalatında vergileri yüzde 50’den yüzde 25’e indirmesi olumlu ancak beklentimiz ikili ticaretin önündeki tüm engellerin kaldırılmasıdır.

Ayrıca, Türkiye’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sisteminden (GTS) çıkarılması kararı, iki ülke hükümetleri tarafından ilan edilen 75 milyar dolar ticaret hacmi hedefi ile çelişmektedir.

ABD ile ikili ticaretin önüne konulan engeller sadece Türk firmalarını değil ABD firmalarını da etkilemektedir.

Önemli bir ticaret ortağımız olan ABD ile ticaret hacmimizi artırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR