USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

17 Ekim 2018 14:58

MÜSİAD ile TAITRA MoU Anlaşması imzaladı

MÜSİAD, son olarak Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) ile MoU anlaşması imzaladı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) arasında Genel Başkan Abdurrahman Kaan ve TAITRA Başkanı James C.F. Huang'ın katılımlarıyla İstanbul’da "MoU Anlaşması İmza Töreni" düzenlendi.

MÜSİAD ile TAITRA MoU Anlaşması imzaladı

Programda konuşan Genel Başkan Kaan, MÜSİAD olarak Ticaret Diplomasisine yönelik çalışmalara öncelik verdiklerinin altına çizdi. Kaan, “MÜSİAD olarak ticaret diplomasisinin önemini her fırsatta dile getiriyoruz. Bugün TAITRA ile imzalarını atacağımız gibi, birçok kurumla MoU anlaşmaları gerçekleştiriyoruz. Yurt dışı şube ve temsilciliklerimizi, birer ticari ataşe gibi çalışmaya teşvik ediyoruz. Bu çabamızın olumlu sonuçları görmek bizleri mutlu etmenin ötesinde, gururlandırıyor.” dedi.

"Anlaşma ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi yönünde önemli bir adım"

Tayvan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere de değinen Kaan, ticaret hacminin potansiyelin çok altında olduğuna dikkat çekti.Kaan, “ Ortada önemli bir ticaret potansiyeli var, bunun farkındayız. İşte bu potansiyeli ortaya çıkarmak için buradayız. Bugün, hem Tayvan için hem de ülkemiz için önemli bir anlaşmanın imzalarını atıyoruz. Bu anlaşmanın ticari ilişkilerimizin gelişmesi yönünde büyük bir adım olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin ihracatının artırılmasına yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Kaan, Tayvan heyetini ve Tayvanlı iş insanlarını, 21-24 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenecek MÜSİAD EXPO Fuarına davet ederek sözlerini noktaladı.

"Türk iş insanları ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz"

TAITRA Başkanı James C.F. Huang konuşmasında Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Akıllı şehir ve yenilenebilir enerji kavramlarının günümüzde büyük bir önem taşıdığını belirten Huang, bilgi ve teknoloji alanına yönelik ülke olarak faaliyetlerde bulunduklarını ve önemli gelişmeler kaydettiklerini vurguladı. Huang, “ Türkiye çok önemli bir ülke ve Ortadoğu’daki en önemli pazar. İkili ilişkilerimiz neticesinde geçen yıl 2 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdik. Bu yönüyle Türkiye, Tayvan’ın Avrupa’daki en önemli partneri. Yenilenebilir enerji konusuna hem Türk hükümeti hem de Tayvan hükümeti büyük bir önem atfediyor. Tayvan, 2025 yılına gelindiğinde enerji ihtiyacının %25’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından gidermeyi hedefliyor. Özel sektör temsilcilerimiz de hükümetimizin bu politikalarından yararlanıyor. Bizler de yenilenebilir enerji ve akıllı şehir konularına ilişkin Türk iş insanları ile konuşmak ve ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla buradayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Platin

EN ÇOK OKUNANLAR