USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

08 Kasım 2018 10:03

Moody's'ten Türkiye'ye 'daralma' uyarısı

Moody's bugün yayınladığı "Global Makro Görünüm: 2019-20" raporunda Türkiye'ye yönelik değerlendirmelere de yer verdi. Türk ekonomisinin kur krizinin ardından 3. çeyrekte hızlı şekilde yavaşlamaya başladığını belirten Moody's, "Çift haneli enflasyon, borçlanma maliyetlerinde yüksek artış ve yavaşlaşan banka kredileri büyük olasılıkla hane halkı satın alma gücü, özel sektör tüketimi ve yatırımlar üzerinde baskı yaratıyor, yurt içi özel sektör talebinde ağır bir daralmaya neden oluyor" değerle

Moody's'ten Türkiye'ye 'daralma' uyarısı

Açıklanan son vergi indirimlerinin tüketimde geçici bir artış sağlayacağını ifade eden Moody's, çok yüksek olan faiz oranlarının  otomobil, beyaz eşya gibi pahalı ürünler için borçlanmayı engelleyeceğini,  yavaşlatacağını vurguladı.

"Türk ekonomisinin 2019 ortasına kadar her çeyrekte daralmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanan Moody's, Türk ekonomisinin 2018 yılında sadece yüzde 1,5 büyüyeceğini ve 2019'da yüzde 2,0 daralacağını  tanmin ettiklerini belirtirken, 2020 yılında yüzde 3 toparlanma  beklediklerini de aktardı. Moody's ısrarcı şekilde yüksek enflasyon  ve kredilerde beklenen yavaşlamanın büyümeyi engelleyeceğini, yavaşlatacağını da belirtti. 

Yıl başında yüzde 10 civarında olan ve Ekim ayında yüzde 23,5'e  yükselen enflasyonun önümüzdeki birkaz ay yukarı gitmeye devam edeceğini tahmin eden Moody's, 2020 yılı boyunca enflasyonun çift hanelerde kalmaya devam etmesini beklediklerini de ifade etti.

EN ÇOK OKUNANLAR