USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

29 Nisan 2020 00:00

Uraw Kozmetik 18 Milyon Dolar ihracat cirosu hedefledi

UNCTAD Dünya Ekonomik Durumu ve 2020 Beklentileri Raporu'na göre, küresel ticaret büyümesinin 2020’de yüzde 2,3 seviyesine çıkması bekleniyor.

Uraw Kozmetik 18 Milyon Dolar ihracat cirosu hedefledi

Son yıllardaki Türkiye deki başarısı ile adından sıkça söz ettiren başarılı kişisel bakım firması Uraw Kozmetik bu sene yurt dışı yatırımlarına ağırlık vererek dış ticaret cirosunu 18 milyon dolar olarak hedeflediğini belirtti.


2019 ve 2020 yılında Türkiye de hızla büyüyen, çıkardığı başarılı, yenilikçi ve farklı ürünleriyle sevilen bir marka haline gelen Uraw Kozmetik, 2020 yılı başlarında yurt dışına da açılmış ve kısa sürede 5 kıta 32 ülkede ürünleri satılmaya başlanmıştı.


Hedef 59 bayi sayısına ulaşmak

Halen Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika da toplam 32 ülkede distribütör ve bayilikleri bulunan Uraw markası 2021 yılında bu sayıyı 59 a çıkararak ciro hedefini yakalamayı amaçlıyor.


İlk olarak 3 olan distribütör sayısını 7 ye çıkarmak olan marka bu sayede şube sayısını da 52 ye çıkararak dağıtım ağını genişletmeyi amaçlıyor. Sonrasında ise bu ülkelerdeki reklam faaliyetlerini artırarak marka bilinilirliği ile ihracat cirosunu 18 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.


Sadece Mavi Serum ürününden 2 milyon dolar ciro elde etti

Uraw markasının 70 ürün gamının sadece 30 adedi yurt dışına satıştaydı. Bu ürünlerden en çok rağbet göreni kuşkusuz saç çıkarma başarısı ile binlerce kişiyi saçlarına kavuşturan Mavi Serum ürünüydü. Bunun yanında kapalı saçlar şampuanı olan B11 Plus özellikle Arap Yarımadasında oldukça talep gördü.


2020 sonları ve 2021 başlarında çıkardığı Mavi Serum Forte, Galebe Krem, Petracin Krem, Colagen CLA gibi yeni ürünlerini de yurt dışına satışına başlayarak ihracatta kendi rekorunu kırmayı amaçlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR