USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

23 Nisan 2021 17:12
Umut Çelik

JP Morgan'dan açıklama: Yanlış yaptık

ABD'li banka JP Morgan, Avrupa Süper Ligi projesinin taraftarlar ve politikacıların karşı çıkması sonrasında çökmesini takiben projeyle ilgili sessizliğini bozdu. Banka, Avrupa Süper Ligi projesine katılacak takımları desteklemekten dolayı pişmanlık duyduklarını açıkladı.

JP Morgan'dan açıklama: Yanlış yaptık

Açıklamada bu projenin futbol kamuoyunda nasıl algılanacağı ve nasıl bir etki yaratacağı konusunda yanlış değerlendirme yapıldığı belirtilirken, bu süreçten ders alınacağı ifade edildi.

JP Morgan projeye 4 milyar euro finansal destek verecekti.

12 dev kulüple yola çıkan projeden ilk çekilme kararı Manchester City'den geldi. Manchester City'yi diğer kulüpler de takip etti ve proje başlamadan dağılmış oldu.

Finansman savaşları başlamıştı

Süper Lig projesi futbolda finansman savaşlarını da gündeme getirmişti.

ABD'li banka JP Morgan'ın Avrupa Süper Ligi'ne 4 milyar euro yatırım yapacağı belirtilmişti. ABD yatırım bankası, konuya yakın kaynaklara göre, lige ilk etapta 3,5 milyar euro yatırım yapmayı kabul etti. Ek ödemeler ve maliyetlerle birlikte yatırımın toplam miktarı 4 milyar euroyu bulacaktı.

ABD'li banka JP Morgan'ın desteklediği 12 kulüplü Süper Lig'e karşı UEFA da karşı finansman hamlesi yaptı.

UEFA, dünyanın en çok gelir üreten futbol kulüplerinin kendisine alternatif olarak oluşturma kararı aldığı Süper Lig'i durdurmak için Centricus Asset Management ile 6 milyar euro finansman paketi için görüşmeler yürütüyor.

Kaynaklar, UEFA'nın Centricus ile yeni görünümlü bir Şampiyonlar Ligi turnuvasının finansmanı için görüştüğü bilgisini aktardı.

EN ÇOK OKUNANLAR