USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

07 Temmuz 2021 13:33
Umut Çelik

Jeff Bezos'un serveti rekor kırdı

Amazon'daki CEO'luk görevinden ayrılan Jeff Bezos'un serveti, geçtiğimiz gün şirket hisselerinin yüzde 4,7 artmasıyla 211 milyar dolara ulaştı. Bu, tarihte ulaşılan en yüksek servet tutarı olurken, önceki rekor Ocak ayında Elon Musk'ın ulaştığı 210 milyar dolardı.

Jeff Bezos'un serveti rekor kırdı

Amazon'daki CEO'luk görevi henüz sonlanan Jeff Bezos'un serveti Pentagon'dan gelen kararla rekor düzeye yükseldi.

Önceki başkan Donald Trump döneminde yapılan ve Microsoft'un kazandığı ihaleyi Pentagon'un iptal etmesi üzerine Amazon hisselerinde yüzde 5'e yaklaşan yükseliş yaşandı. Amazon hisselerinde yaşanan bu ralliyle Bezos'un serveti 8,4 milyar dolarlık artış yaşadı.

Böylelikle Amazon'un patronunun kişisel serveti 211 milyar dolara ulaşarak yeni rekor seviyeyi gördü.

ELON MUSK'IN REKORUNU KIRDI

ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde yapılan ve Microsoft'un kazandığı ihaleyi Pentagon'un iptal etmesiyle birlikte hisselerde artış yaşandığı kaydedilirken Amazon'un sahibi Bezos'un kişisel servetinin 211 milyar dolara ulaşarak yeni rekor seviyeyi gördüğü aktarıldı.

AMAZON İHALEYİ MAHKEMEYE TAŞIMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı, Amazon'un, haksız bir şekilde Microsoft'a verildiği iddiasıyla mahkemeye taşıdığı 10 milyar dolarlık Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi (JEDI) ihalesini iptal ettiğini açıkladı.

Bakanlığının, Müşterek Muharip Bulut Kabiliyeti adında yeni bir bulut projesi için çok paydaşlı ve süresiz yeni bir ihale başlatacağı ifade edilen açıklamada, Pentagon'un, Microsoft ve Amazon Web Services (AWS) gibi sınırlı sayıda kaynaktan teklif almayı amaçladığı bildirildi.

Pentagon'un bilgi altyapısının modernizasyonuna ilişkin 10 milyar dolarlık dev teknoloji ihalesini, 26 Ekim 2019'da Microsoft kazanmıştı.


EN ÇOK OKUNANLAR