USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

27 Ocak 2020 12:41

İş dünyası Elazığ ve Malatya için seferber oldu

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu konuda Türk iş dünyası da seferber oldu.

İş dünyası Elazığ ve Malatya için seferber oldu

Umut Çelik / [email protected]

TOBB: Yaralarımızı hep birlikte saracağız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AFAD koordinasyonunda İstanbul, Konya, Kayseri ve Bingöl’den, Elazığ ve Malatya'ya yardım götürmek için yola çıkan TIR'ların deprem bölgesine ulaştığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Konya, Kayseri ve Bingöl’den, Elazığ ve Malatya’ya AFAD koordinasyonunda yardım götürmek için yola çıkan tırların yerlerine ulaştığını belirterek, "Diğerleri de en kısa zamanda ulaşacak inşallah. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Biz hep birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı. Söz konusu TIR'larda ısıtıcı, kuru gıda, kışlık giysi, çocuk bezi gibi malzemeler bulunuyor. Hisarcıklıoğlu, "Yardımda bulunmak isteyen üyelerimiz, il ve ilçesindeki oda ve borsalarla iletişime geçebilir" dedi.

MÜSİAD: Elimizden geleni yapacağız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan yaptığı açıklamada "41 vatandaşımızı dünyadan koparan ve bizleri yasa boğan Elazığ Depreminin yaralarını, milletimizin desteği ve devletimizin gücüyle kısa zamanda sarabilmek için MÜSİAD olarak elimizden geleni yapacağız. Allah vatanımızı her türlü felaketten muhafaza etsin, başımız sağ olsun" dedi

İTO: Deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "İstanbul Ticaret Odası olarak Elazığ’ın yaralarını sarmak için göreve hazırız. Üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi sorumluluğu devletimizin koordinasyonunda tereddüt etmeden yerine getireceğiz." dedi.

Avdagiç yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul Ticaret Odası olarak deprem bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremin en fazla etkilediği Elazığ ve Malatya’da yaşamını yitiren vatandaşlarımızın acılarını yüreğimizde hissediyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak Elazığ’ın yaralarını sarmak için göreve hazırız. Üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi sorumluluğu devletimizin koordinasyonunda tereddüt etmeden yerine getireceğiz. Bölge halkımızın, oradaki esnafımızın, tüccarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, Devletin,hükümetin ve bakanlıkların deprem olduğu andan itibaren ortaya koyduğu gayret ve hassasiyet teselli olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnanıyoruz ki devletimiz bölgedeki tüccar ve esnafımızın da normal hayatlarına bir an evvel kavuşmaları için gerekli tedbirleri de alacaktır. Elazığ ve Malatya başta olmak üzere bölgeyi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Umuyoruz can kaybımız daha artmaz ve yaralılarımız da bir an önce sağlıklarına kavuşur. Millet olarak dualarımız bölge insanımızla beraber.”

ATO: 157 bin üyemizle devletimizin de milletimizin de yanındayız

Ankara Ticaret Odası’nın merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve bazı illerde de hissedilen 6,8 şiddetindeki depremin hemen ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çağrısı üzerine ve Ankara Valiliği öncülüğünde başlattığı kampanyada yardım tırları yola çıkmaya başladı.

ATO’nun çağrısıyla ATO üyeleri ve Ankaralı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen yardımlar ATO Bahçesi’nde tırlara yüklendi. Yükleme işlemlerine ATO Başkanı Gürsel Baran da katıldı. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, depremden etkilenen tüm vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerin ileten Baran, “Tüm kurum ve kuruluşlarıyla güçlü bir devletin mensubuyuz. Nerede afet olsa orada birlik olup gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Biz de Ankara Ticaret Odası olarak 157 bin üyemizle devletimizin de milletimizin de yanındayız. Bize nerede ihtiyaç duyulursa orada olmaya hazırız. Yardım tırlarımızı göndermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İSO: Üzerimize düşen için hazırız

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan “Deprem, hepimizi derinden üzdü. Afet bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarının sarılması noktasında, ilgili kurumlarla koordinasyon halinde üzerimize düşen sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ifade ederek, ülkemize geçmiş olsun diyorum” mesajı yayınladı.

ASKON: Elazığ ile irtibat halindeyiz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Orhan Aydın, Elazığ’daki deprem nedeniyle olabilecek tüm ihtiyaçları için dernek ve üyelerin hazırlıklara başladığını söyledi. Aydın, devletin Elazığ’da görevinin başında olduğunu ve halkın ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, "Elazığ şubemizle sürekli irtibat halindeyiz" dedi.

TİM: Talep ve talimatları bekliyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), "İhtiyaç olduğunda devreye girmek için hazır ve teyakkuzda bekliyoruz. Yapılan yardımların ve ihtiyaç malzemelerinin koordineli olarak dağıtılması için organizasyonu yapan kamu kurumlarından talep ve talimat gelmesini bekliyoruz. Tüm imkânlarımızla bölgeye yardıma hazırız" açıklamasında bulundu.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR