USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

06 Kasım 2018 13:05

Erdoğan'dan et fiyatları açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan et fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Erdoğan "Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Gerekirse cari açığı düşünmeden ithale gider piyasayı balanse ederiz" dedi

Erdoğan'dan et fiyatları açıklaması

Erdoğan grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada İran'a yönelik yaptırımları yanlış bulduğunu belirtti. Erdoğan, "AB ülkelerinin tamamı buna sıcak bakmıyor. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik bir adım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısı açıklamalarından satır başları;

Ulaştırma AK Parti’nin en başarılı hizmet alanlarından biri.

“YÜZLERCE DEV ESERİ ÜLKEMİZE BİZ KAZANDIRDIK”

Marmaray, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yüzlerce dev eseri ülkemize biz kazandırdık.

Havalimanlarımızın sayısının 30 ilave ile 56’ya çıkardık. Evinden çıkıyorsun yarım saate bilemedin 45 dakikada havalimanındasın bu medeniyetin bir adımıdır. Yurt dışı destinasyonlarında Türkiye bir numara… Bay Kemal çalışıyoruz, çalışıyoruz. Kıskansan da patlasan da çalışıyoruz, çalışacağız.

“DEVLET NEDİR, DEVLET ADAMI OLMAK NEDİR, SEN BUNLARI UNUTTUN YAPAMIYORSUN”

Beyefendi diyor ki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara’nın dışında yapılmaz diyor. Ya sen bizim kutlamalarımıza katılmadın. Sen devletin bu tür faaliyetlerine katılmadın, senin hayatın zaten bu tür meşru olmayan işlerle geçti. Devlet nedir, devlet adamı olmak nedir, sen bunları unuttun yapamıyorsun.

29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına bir hediyemiz oldu; İstanbul Havalimanı. Bundan güzel daha ne olabilir. O coşkuyu yaşamaktan mahrum oldun.

Ekonomi alanında gerçekleştirdiğimiz hamlelerle kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolara yükselttik. İhracatımız 167 milyar dolara yaklaştı. Ülkemizde çalışanların sayısı 19,6 milyondan 28,8 milyona çıktık. İşçisinden emeklisine kadar tüm kesimlerin gelirlerinde artışlar sağladık.

IMF’ye geldiğimiz zaman 23,5 milyar dolar borcumuz vardı 2013’te bunları sıfırladık şimdi borcumuz yok.

UCUZ ET MESAJI

Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Gerekirse cari açığı düşünmeden ithale gider piyasayı balanse ederiz.

Savunma sanayi AK Parti döneminde en büyük ilerlemeyi sağladığımız stratejik alanların başında geliyor. Kalkınmanın temel unsuru olan enerjide kurulu gücümüzü 32 bin megavattan 87 bin megavata yükselttik. Bugün nüfusumuzun yüzde 80’i doğalgaz kullanabilir hale geldi.

İmar barışı ile ihtilaf konusu olan sorunlara köklü çözümler getiriyoruz.

Ülkemizin zenginliğini sosyal yardımlarla tüm kesimlere yayma olarak görüyoruz. Sosyal yardım ödemelerini 38 milyar liraya yükselttik.

Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bunlar yerine getirirken ülkemizdeki siyaset anlayışı seviyesi geldiğimiz noktaya uygun değil. Karşımızda güçlü muhalefet görmek istiyoruz ama bizim karşımıza çıka çıka CHP çıktı.

CHP’nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Bu belediye başkanının Muğla’nın tüm ilçelerine okul yaptırdığını her yeri ana okulları kreşlerle donattığını söylüyor. Dedim ki ya bir araştırın gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar araştırdılar aradılar taradılar ama Muğla’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir tek okul bile yaptırdığını biz bulamadık.

Hatta Muğla’nın yerel basını da seferber olmuş onlar da epey bir aramışlar fakat sözü edilen eserlerden hiçbirini onlar da bulamamış. Hadi birkaç okulu tüm ilçeler diye söylersiniz mübalağa etmiş der geçeriz ancak hiç olmayan bir şeyi abarta abarta anlatmak nedir biz çözemedik. Çünkü bu zatın yalanlarını palavralarını milletin önünde dökmekten yorulduk.

EN ÇOK OKUNANLAR