USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

05 Şubat 2019 15:28

Erdoğan: İş Bankası Hazine'nin olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır" dedi.

Erdoğan: İş Bankası Hazine'nin olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 

'IMF DEFTERİNİ AÇILMAMAK ÜZERE KAPATTIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin IMF defterini kapattığını ve bir daha açmayacağını söyledi. Erdoğan, "CHP, Türkiye'nin yeniden IMF'ye gideceği iddialarına sarılacak kadar alçak bir yaklaşım içinde. CHP iktidara gelse ilk işi Türkiye'yi IMF'ye teslim etmektir. CHP ve onun uyduları kimi partiler, aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF'ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, 'bunlar IMF'ye gitti' diyorlar. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal'in böyle bir derdi yok" şeklinde konuştu.

'İŞ BANKASI HAZİNE'NİN MALI OLACAK'

İş Bankası’nın Hazine'ye devredileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş Bankası masada, bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası, Hazine'nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye, çünkü milletin malı, hazinenin malı. Hayatı yalan, CHP oradan para almıyormuş. 4 tane üyen onun yönetiminde. Orada ne yapıyorlar, sadece ellerini mi kaldırıp indiriyorlar" dedi.

VENEZUELA’DAKİ GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezueala'daki gelişmelere ilişkin ise "Venezuela'daki gelişmelerin ardından Avrupa Birliği'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Seçimle iş başına gelmiş bir insanı nasıl olur da 'burayı terk et git' diyebilirsin? Hani demokrasi, hani demokrattınız? Böyle bir anlayış olabilir mi? İşte Avrupa Birliği. O’nun da ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi, nedir bu zillet? Demokrasi diyeceksiniz, sandık diyeceksiniz, ondan sonra da cebren ve hileyle kalkıp hükümet devireceksiniz. Şunu unutmayın; güçlünün haklı olduğu bir dünyayı kabullenmiyoruz, haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz" şeklinde konuştu.

'FİYATLARA AYAR ÇEKME KARARI ALDIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı sebze fiyatlarındaki artış ile ilgili olarak ise, şunları söyledi: "Biberiydi, patlıcanıydı, domatesiydi, patatesiydi her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Ben şimdi bir şey söyleyeyim, tanzim satışlar kurulmuştu. Belediyelerimiz vasıtasıyla bu adımları da atabiliriz, atacağız. Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürünler vermeye mecburuz."
 

EN ÇOK OKUNANLAR