USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

19 Ağustos 2021 11:51
Umut Çelik

Erdoğan: Aldığımız tedbirler sayesinde salgından en az etkilenen ekonomilerden biri olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV ve 360 ortak yayınında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Tüm dünyayı sarsan salgın döneminde ekonomimiz önemli bir sınav vermiştir. Yerinde ve zamanında aldığımız tedbirler sayesinde salgından en az etkilenen ekonomilerden biri olduk" dedi.

Erdoğan: Aldığımız tedbirler sayesinde salgından en az etkilenen ekonomilerden biri olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 TV ve 360 ekrana gelen Cumhurbaşkanı Özel yayınında ekonomiye dair ilişkin soruları cevapladı.

"YATIRIM, İSTİHDAM, ÜRETİM, İHRACAT. BU DÖRT BAŞLIK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Erdoğan, Türkiye'deki işsizlik rakamları ve istihdama ilişkin soruya, "Her zaman tabi söylediğim bir şey var. Bir konuya çok büyük ehemmiyet verdiğimi söyledim. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Bu dört başlık bizim için çok önemli. Tabi yatırım olursa arkasında istihdam gelirse onun arkasında ne gelecek? Üretim gelecek. Üretim geldikten sonra da ihracatta uluslararası camiada siz de yerinizi alırsınız." ifadelerini kullandı.

"SANAYİ İSTİHDAMI YENİDEN 6 MİLYONU AŞARAK, EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI"

Türkiye'deki işsizliğin iki buçuk puan rekor düşüşle yüzde 10,6'ya düştüğünü bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah artık bu iyiye doğru bir gidiş olacaktır. Ve güzel olan nokta şu, bütün sektörlerde istihdam artışı yaşandı. Böyle bir dönemdeyiz. Hizmet sektörünün istihdamı salgın öncesi seviyesine yaklaştı. Tabii bizim için önem arz ediyor. Sanayi istihdamı yeniden 6 milyonu aşarak, en yüksek seviyesine ulaştı. Bu çok çok önemli. Salgın kaynaklı istihdam kaybının oldukça üzerinde istihdam artışı sağladık. Türkiye ekonomisi artık toparlanma sürecinin ardından bir atılım içerisine girmiştir. Bunu görmemiz lazım.

"SALGINDAN EN AZ ETKİLENEN EKONOMİLERDEN BİRİ OLDUK"

Tüm dünyayı sarsan salgın döneminde ekonomimiz önemli bir sınav vermiştir. Yerinde ve zamanında aldığımız tedbirler sayesinde salgından en az etkilenen ekonomilerden biri olduk. 2020 yılını yüzde 1,8 büyümeyle kapattık. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 gibi güçlü bir büyüme kaydettik. Öncü göstergeler, ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde güçlü büyümeye şimdiden işaret ediyor. Yıl sonu büyüme beklentimiz ise orta vadeli programa göre yüzde 5,8'in dahi oldukça üzerinde.

"İHRACATTA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYORUZ, 210 MİLYAR DOLAR DUVARINA YAKLAŞTIK"

İhracatta rekor üstüne rekor kırıyoruz, işte 210 milyar dolar duvarına yaklaştık. 2021 yılı genelinde ihracatın inşallah 210 milyar doları da açmasını bekliyoruz. İşte dün Ticaret Bakanımla da görüştüm, baktım ki neşesi yerinde bayağı da çok çok ciddi ihracatta rakamlar veriyor. Nisan 2012'den bu yana reel kesim güven endeksi en yüksek seviyesine çıkmış vaziyette, bu da tabi ki olumlu sinyalleri veriyor."

EN ÇOK OKUNANLAR