USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

13 Kasım 2018 11:52

Eczacıbaşı: İklim değişikliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl "Sürdürülebilir Ortak Gelecek" temasıyla 27'ncisi gerçekleştirilen Kalite Kongresi'nde yaptığı konuşmada iklim değişiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, bu değişikliklerin insan hayatına etkilerine değindi.

Eczacıbaşı: İklim değişikliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz

İkinci Dünya Savaşı sonrası liderlerin sorumlu davranışıyla silahların azaltıldığını dile getiren Eczacıbaşı, sorumluluk sahibi liderlerin, bilimin ışığında, teknolojinin ve bilimin yardımıyla ilerlediğinde sorunlara karşı çözüm getirebildiğini söyledi.

Eczacıbaşı, iklim değişikliğinin insan yapısı olduğunun artık tartışma götürmeyecek bir konu olduğunu kaydederek, "Sorumluluk hepimiz, devletlerin, liderlerin, kamu kurumlarını, özel kuruluşların, bireylerin... Bu sorunlar artık iş birliğiyle çözülebilir. Bizler neler yapabiliriz konusuna bakmamız gerekiyor artık. Siyasi otoriteleri hayata geçirmek için onları nasıl cesaretlendirebiliriz." dedi.

Ortak geleceğin önemine değinen Eczacıbaşı, kişilerin hoşuna gitmeyen bilimsel gerçeklere gözünü kapattığını vurguladı.

Eczacıbaşı, insanların özellikle uzun yıllar sonrası için yaşanabilecek sıkıntılardan bahsedildiğinde bunu önemsemediğini belirterek, kişilerin, "100 yıl sonraki insanlar daha gelişmiş teknolojiyle bu sorunu halleder" gibi düşüncelerle ileride yaşanabilecek muhtemel oumsuzlukları göz ardı ettiğini aktardı.

  İklim değişikliğinin küresel sorunların sadece bir tanesi olduğunu dile getiren Eczacıbaşı, bu ve benzeri küresel sorunlarla mücadele için sadece bağışların yeterli olmayacağını, iş birliklerinin ciddi önem arz ettiğini anlattı.

Eczacıbaşı, sürdürülebilirlik alanında şirket olarak yaptıkları çalışmalara değinerek, bundan sonra konuyla alakalı atacakları adımlardan bahsetti.

AA

EN ÇOK OKUNANLAR