USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

28 Ocak 2023 11:13

Borç yapılandırma paketi Meclis'te

Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren kapsamlı borç yapılandırma paketi Meclis'e sunuldu. İşte yapılandırma paketinin detayları...

Borç yapılandırma paketi Meclis'te

Gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek yasallaşması beklenen borç yapılandırma paketiyle 14 milyon vatandaşı kapsayan 361 milyar liralık borç yeniden yapılandırılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş düzenlediği basın toplantısı ile borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifinin detaylarını açıkladı.

Söz konusu pakette vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü ve otoyol kaçış düzenlemeleri, adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, Tütün Yasası kapsamına giren cezalar, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecri misiller, kaynak kullanımı destekleme prim borçları gibi borçlaryapılandırılacak

Ayrıca SGK primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme zamları gibi alacaklar da yapılandırma kapsamında yer alacak.

TARİH BELLİ OLDU

Yapılandırma kapsamına 31 Aralık 2022 tarihinden önceki borç ve alacaklar dahil edildi.

Düzenlemeden yararlanmak isteyenler 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek.

KOLAY ÖDEME İMKANI SAĞLANACAK

Yapılandırma kapsamında taksitli ödeme seçenlere 48 aya kadar vade imkanı sunulacak. 1 Kasım 2016'dan önceki dönemler için yurtiçi ÜFE'deki aylık değişim oranları, 1 Kasım 2016'dan itibaren ise aylık 0.75 oranı esas alınacak.

EN ÇOK OKUNANLAR