USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

14 Kasım 2018 15:39

ASKON Başkanı Cesur: Teknoloji konusunda çağ atlayan bir Türkiye'nin parçası olmak istiyoruz

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği tarafından gerçekleştirilen Akıllı Teknolojiler Zirvesi ve Sergisi ‘Smart Future Expo 2018’ , İstanbul Kongre Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçinin katılımı ile başladı. Etkinliğin açılış bölümünde konuşan ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ve bu alanda Dünya’da söz sahibi olabilecek potansiyele de sah

ASKON Başkanı Cesur: Teknoloji konusunda çağ atlayan bir Türkiye'nin parçası olmak istiyoruz

ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur bu konuda şunları söyledi;

‘’Bize ASKON’un Bu Konuyla Ne Alakası Var Diyenler Oldu’’

ASKON olarak kuruluş hedeflerimiz doğrultusunda “Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisi” etkinliği için yola çıktığımızda bize, ‘‘ASKON’un bu konuyla ne alakası var’’ tarzında çıkış yapanlar oldu. ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ veciz sözleri ile yetişmiş, Katip Çelebi, Hezarfen Ahmed Çelebi, El-Harezmi, El-Kindi, Farabi, İbni Sina, Ömer Hayyam, Piri Reis, Battani ve Ali Kuşcu gibi tarihe ve dünyaya damgasını vurmuş bir mazinin atileri olarak bizler bu işleri vazife bilmeyeceğiz de kimler bilecek..

Bakın Ünlü Ekonomist Stuart Chase bir sözünde der ki;    

’Teknolojiyi tümüyle yermek; tuzdan arındırılmış deniz suyu ile yeşeren bahçeleri görmezlikten gelmek, onu gözü kapalı övmek ise; Hiroşima'yı unutmak demektir’’.

Bu anlamlı sözde geçtiği üzere bizler gerçeğe yüzümüzü asla dönemeyiz. Yeryüzünde adalet sağlanacak ise, teknoloji insanoğluna barış için sunulacak ise, bu ancak ve ancak hakiki manada hayatı sorgulayabilen insanlar tarafından gerçekleştirilecektir.  Bu konuda bizlere çok iş düşmektedir.

İşte bu sebeple sorumluluk sahibi bireyler olarak, nesnelerin interneti, bulut, yapay zekâ, makine öğrenimi ve dijital dönüşüm gibi teknolojilerin sanayi üretimindeki etkilerinin konuşulduğu bir dünyaya kayıtsız kalamazdık.

‘’Günümüz Dünyasının Dili Çok Farkı’’

Günümüz dünyasının dili artık çok renkli. Uzay çağını konuştuğumuz bugünlerde bizi çok farklı gelişmeler bekliyor. Bizler bu farklılığı bugünden yakalamak zorundayız.

Ortaya çıkan yeni teknolojiler, nesnelerin interneti, yapay zekâ gibi gelişmeler, insanların yaşama, çalışma, eğlenme ve seyahat biçimlerini değiştirdiği gibi, ülkelerin ve işletmelerin dünyayla nasıl etkileşime geçebileceği konusunda da değişiklikler arzetmektedir. Gelecekte müşteri istekleri değişecek ve daha şahsileştirilmiş ürünlerin yanı sıra, daha geniş kapsamlı ve daha fazla çeşitlilik talep edilecektir. Küresel rekabette başarılı olmak isteyen şirketler, üretim ve dağıtım süreçlerinde çalışacak akıllı robotlar ve Ar-Ge, satış pazarlama ve yönetim süreçlerinde kullanılacak yapay zekâ sistemleri ile; bunların dış dünyayla bilgi alışverişlerini sağlayacak becerilere sahip sistemleri kullanmak durumunda olacaklardır. Şirketlerin üretiminin pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı bir şekilde uyum sağlaması gerekmektedir.

‘’Dünyada Söz Sahibi Olabilecek Potansiyele Sahibiz’’

Evet, bu bağlamda teknoloji yol haritası, teknoloji grupları altında belirlenen ulusal stratejik hedefler ve bu hedeflere ulaşılması için katma değeri yüksek teknolojilik ürünlerin üretilmesi gerekmektedir. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ve bu alanda Dünya’da söz sahibi olabilecek potansiyele de sahibiz. Doğru bir planlama, yeterli ar-ge kaynağı ve bu konuya olan farkındalık oluşturarak, teknolojik anlamda ülkemize çağ atlatabiliriz.

"Teknoloji Alanında Çağ Atlayan Bir Türkiye’nin Parçası Olmak İstiyoruz’’

Bugün Smart Future Expo etkinliğimiz ile bu farkındalığı meydana getirerek teknoloji alanında çağ atlayan bir Türkiye’nin parçası olmak istiyoruz. Ülkemizde ve bölgemizdeki coğrafyada bilim ve teknoloji kullanımını ve geliştirilmesini yaygınlaştırmak, bu noktada tüm ulusal ve uluslararası teknoloji geliştiricilerini bir araya getirmek istiyoruz.

Bilim ve teknoloji geliştirenleri hedef sektörleriyle bir araya getirerek yeni mega projeler, yeni iş alanları, yeni yatırımlar, yeni işbirlikleri, yeni anlaşmalar oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz.

İstanbul’u uluslararası teknoloji merkezi haline getirerek bir cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz.

Yerli teknoloji üretiminin ülkenin geneline yayılması, tüm sektörlerin önceliği haline getirilmesi ve bu konuda farkındalık, bilinirlik oluşturmayı sağlayacak ortamı oluşturmak istiyoruz.

Ülkemizin küresel arenada rekabet gücünü artırarak toplumsal fayda sağlamak; teknoloji tüketen değil teknoloji üreten nesiller yetiştirmeye katkı sağlamak istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılı hedefi için 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasını sağlayacak platform oluşturmak istiyoruz.

Türkiye ekonomisinin dijitalleşme dalgasını yakalayarak yüksek katma değerli teknoloji üreten dijital bir ekonomiye dönüşmesi için çözüm platformu tesis etmek istiyoruz.

‘’İstekler Öncelikle Arzulamakla Başlar’’

Elbette bütün bu istekler öncelikle arzulamakla başlar. ASKON olarak gerçekleştirmiş olduğumuz e-ihracat zirvesi ve üyelerimizin hizmetine sunduğumuz Türkiye’nin yerli ali babası ‘’ turkish businnes platform’’ adlı e-ihracat sitemizin ardından, Smart Future Expo etkinliğimiz ile bu konularda ne kadar istekli olduğumuzu belirmek istiyoruz. Ve yine bu alanda gayret bizden Tevfik Allah’tan diyerek çalışmalarımızı devam ettirerek yerli ve milli akıllı teknolojiler konusunda öncü kuruluşlardan biri olmak istiyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR