USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

22 Temmuz 2019 16:48

Trump: Fed yüzünden çok yüksek faiz ödemek zorunda kaldık

ABD Başkanı Donald Trump Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürdü

Trump: Fed yüzünden çok yüksek faiz ödemek zorunda kaldık

ABD Başkanı Donald Trump Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Neredeyse hiç enflasyon yokken Fed'in yanlış yönlendirmesi yüzünden ülkemiz diğer ülkelere kıyasla çok daha yüksek faiz ödemek zorunda kaldı. Parasal sıkılaşmanın devam etmesi, ülkemizin rekabet etmesini zorlaştırıyor.." yorumunu yaptı.

Faiz maliyetlerinin çok daha düşük seviyede olması gerektiğini belirten Trump "GSYH ve ülkemizin servet birikimi ise çok daha yüksek olmalıydı. Zaman ve para kaybediyoruz. Diğer ülkelerin para birimlerini manipüle etmesi ve para pompalaması da hiç adil değil" ifadesini kullandı.

Trump ayrıca ekonomi yönünü aşağı çevirirse Fed'in daha fazla faiz indirmesinin çok daha maliyetli olacağını bildirerek "Şu an harekete geçmek çok daha ucuz ve daha etkin olur..Fed çok fazla ve çok hızlı faiz artırdı." yorumunda bulundu. 

Trump, geçen haftalarda da Fed'in "hatalı" olduğunu belirterek Fed'in faiz indirimine gitmesi gerektiğini söylemişti. Eleştirilerin hedefine olan Fed Başkanı Powell ise bu ay yaptığı konuşmada Trump'ın kendisini görevden alabileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Başkan Trump 'git' derse tabii ki gitmem. Kanun, bana 4 sene boyunca bir süre verdi ve ben bu süre boyunca hizmet edeceğim." ifadesini kullanmıştı.

EN ÇOK OKUNANLAR