USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

30 Temmuz 2019 17:27

Trump: Çin bizi kazıklamaya devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, her iki ülkenin Çin'in Şanghay kentinde görüşmelere yeniden başladığı bir ortamda, Çin'i ABD tarım ürünlerini satın alma konusunda isteksiz davranmakla itham etti ve bu ülkenin ABD'yi "kazıklamaya" devam ettiğini kaydetti.

Trump: Çin bizi kazıklamaya devam ediyor

Trump, Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, "Çin ile işler kötü gidiyor, son 27 yılın en kötüsü. ABD ürünlerini satın alacakları varsayılıyordu, bunu yaptıklarına ilişkin bir işaret yok" dedi ve "Bu Çin ile sorun teşkil ediyor. Sonuca ulaşmıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bu açıklamaların ardından, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları seansın en düşük seviyelerini test etti.

Aralarında ABD hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'in bulunduğu ABD heyeti, Çinli mevkidaşları ile ticaret görüşmelerini tekrar başlatmak için Çin'e gitti.

Bu görüşmelerden bir çözüm çıkması beklenmiyor. Her iki taraf da, müzakerelerin çöktüğü iki ay öncesinin çok uzağındalar ve her iki ülke de diğerin anlaşmaya varmaya yönelik çabaları yolundan çıkarmakla itham ediyor. Çin görüşmelerde uzlaşma  için bastırıyor ve devlet medyası bu hafta ABD'nin de adım atması gerektiğini kaydetti.

EN ÇOK OKUNANLAR