USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

08 Kasım 2016 17:38

İngiltere bütçesi 25 milyar sterlin açık verebilir

Londra merkezli düşünce kuruluşu Mali Çalışmalar Enstitüsü (IFS), İngiltere bütçesinin düşük büyüme ve vergi gelirleri nedeniyle 2020 yılına kadar 25 milyar sterlin ek açık verebileceğini bildirdi.

İngiltere bütçesi 25 milyar sterlin açık verebilir

IFS'den yapılan açıklamada, İngiltere'de mart ayında açıklanan bütçe kalemleri dikkat alındığında ağırlıklı olarak düşük büyüme ve beklenenin altındaki vergi gelirleri nedeniyle 2019-2020 dönemine kadar dış borçlanmanın 25 milyar sterlin daha artabileceği belirtildi.

IFS ekonomisti Thomas Pope, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Yeni Maliye Bakanı Philip Hammond'ın bütçe oturumu kolay olmayacak. İngiltere'nin büyüme beklentileri kesinlikle aşağı doğru revize edilecek. Bu da doğal olarak bütçe açığını artıracak." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de 6 yıl boyunca Maliye Bakanlığı yapan George Osborne'nun görevini Avrupa Birliği (AB) referandumu sonrası devralan Maliye Bakanı Philip Hammond'ın, gelecek ay yeni bütçe düzenlemelerini açıklaması bekleniyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiltere'nin büyüme beklentisini 2017 yılı için yüzde 1,1'e çektiğini açıklarken, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü de (OECD) bir süre önce İngiltere'nin gelecek yıl için büyüme projeksiyonunu yüzde 2'den yüzde 1'e düşürdüğünü belirtmişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise geçen hafta açıklanan "Enflasyon Raporu" kapsamında 2017 için büyüme öngörüsünü yüzde 0,8'den yüzde 1,4 seviyesine yükseltirken, 2018 için de büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1,5'e düşürdüğünü açıklamıştı.

AA

EN ÇOK OKUNANLAR