USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

05 Eylül 2019 11:49

ABD-Çin ticaret görüşme tarihi belli oldu

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin Ekim ayının başında Washington'da gerçekleşeceği bildirildi

ABD-Çin ticaret görüşme tarihi belli oldu

ABD ve Çin tarife savaşını bitirebilmek için önemli bir gelişme sağlanıp sağlanamayacağına yönelik endişeler arasında Ekim ayınınbaşında yüz yüze görüşmeleri sürdüreceklerini bildirdiler.

Çin Ticaret Bakalığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He’nin Pekin saatiyle Perşembe günü sabah saatlerinde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD Ticaret Temsilciliği, bakanlık seviyesindeki görüşmelerin bir kaç hafta içinde başlayacağı yönğndeki bilgiyi spesifik bir tarih belirtmeksizin onayladı. 

Buna göre yapılan konuşmada, Ekim başında Washington’da gerçekleştirilecek görüşmeler için Eylül ortasında hazırlıklar başlayacak ve taraflar sağlam bir anlaşma oluşturabilmek harekete geçmek konusunda müşterek çaba gösterecekler.

Haberde yer alan bilgilere göre telefon görüşmesine Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan, Çin Merkez Bankası (PBOC) yöneticileri Yi Gang ve Ning Jizhe, Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu’da dahil oldu.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce ülkesinin Çin ile ticari müzakereleri sürdürdüğünü ancak bir anlaşma yapmak için henüz hazır olmadığını söylemişti.

Eski Ticaret Bakanlığı yetkilisi ve Diplomat Zhou Xiaoming, konuya ilişkin, "Ne Çin ne de ABD dünyanın geri kalanı tarafından ticaret savaşını derinleştirdiği ve dünya ekonomisine zarar verdiği gerekçesiyle suçlanmak ister. Fakat müzakeler tarafların duruşlarını yumuşattığı ya da bir adım yaklaştığı anlamına gelmiyor" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR