USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

07 Şubat 2019 14:00

“El terminallerinde pazarın önemli bir oyuncusu olacağız”

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler İtalya, Doğu Avrupa Ve Türkiye’den Sorumlu Bölge Müdürü Ali Oktay Ortakaya ile şirketin mobil ürün ve çözümlerini, projelerini, yeni yıla yönelik hedef ve beklentilerini konuşmak üzere bir araya geldik…

“El terminallerinde pazarın önemli bir oyuncusu olacağız”

>Panasonic'in mobil teknoloji ürün ve çözümleri neler? Hangi farklı özelliklere sahip?

Panasonic olarak müşterilerimize kurumsal mobil tarafta çözümler sunuyoruz. İş sürekliliğini sağlayan ve her türlü mobil ortamda kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veren yeni nesil ürünleri piyasaya sürüyoruz. İş amaçlı dayanıklı mobil çözümlerden askeri ve sahra tipi dayanıklı mobil çözümlere, Panasonic olarak birçok sektörün ihtiyaçlarını karşılayan ve Japon kalitesiyle üretilen ürünler sunuyoruz. Bu ürünlerimizle kurumsal ihtiyaçlara cevap veriyoruz.

Kurumsal mobil çözümlerimiz, notebook ve tablet gibi çeşitli ürün türlerinden oluşuyor. Bu ürünlerimizin tamamı dayanıklı olup; kötü hava şartları, nemli ve tozlu ortamlar gibi pek çok zorlu çalışma koşullarında bile görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Aynı zamanda birçok ürünümüz IP ve MIL standardı gibi dayanıklılık testlerinden başarıyla geçti. Biz Panasonic olarak müşterilerimize sadece donanım değil, kendilerinin ve sektörlerinin özel ihtiyaçlarına cevap verecek birçok özel aksesuar ve yazılım da sunuyoruz. Başka bir deyişle, müşterilerimize her yönüyle kapsamlı bir çözüm sağlıyoruz. Bulunduğumuz ülkelerdeki ihtiyaçları iyi anlamak, ona göre ürün ve hizmet vermek bizim için çok önemli. Kalitemiz ve hizmetlerimizle birçok ürün grubunda pazar liderliğimizi sürdürüyoruz. 

> Panasonic 2018 yılında hangi sektörlerde ne tür projelere imza attı?

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler olarak, 2018 yılında yine zorlu saha koşullarında sürdürülebilir mobil çözümlere ihtiyaç duyan sektörlerde projelere imza attık. Savunma sanayii başta olmak üzere altyapı hizmetleri sunan şirketler, lojistik, saha hizmetleri, taşımacılık ve üretim sektörlerinin mobil ihtiyaçlarına yönelik projeler yaptık. 

> 2019 yılı hedefleriniz, beklentileriniz nelerdir? Gelecekte alanınızdaki yeni teknoloji trendleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

2019 yılında Panasonic olarak 2 adet Android işletim sistemine sahip 5 inç büyüklüğündeki el terminali ve 7 inç büyüklüğündeki tablet ürünlerimizi Türkiye pazarıyla buluşturacağız. Bu el terminalleri de Türkiye’de satışa çıkaracağımız ilk el terminalleri olacak. Dayanıklı notebookta yüzde 67, dayanıklı tablette ise yüzde 57’lik önemli pazar paylarına sahibiz. Aynı başarıyı el terminallerinde de göstererek 2019’da bu pazarın büyük oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz. Bunun yanında, ürünlerimiz ile birlikte hem yazılım hem de çözümler ile Türkiye pazarının öncü firmalarından biri olmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda 2019 yılında dijital dönüşümün daha da önem kazanacağını öngörüyoruz.

> Dijitalleşme ve mobil teknolojiler şirketlerin ve bireylerin beklentilerini hangi yönde değiştiriyor?  

Dijitalleşme ve dijital dönüşüm, günümüzde en çok konuşulan kavramlar arasında yer alıyor. Mobil teknolojiler gelişmeye devam ettikçe yaşamımızda daha da fazla önem kazanıyor. Mobil teknolojiler şirketlerin ve bireylerin verimliliğini artırırken, iş yapma modellerini ciddi anlamda değiştiriyor. Panasonic olarak her yıl net satışlarımızın yüzde 6’sını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Bu bağlamda şirketlerin ve bireylerin mobil ihtiyaç ve beklentilerine yönelik sürekli yeni çözümler sağlıyoruz. Şirketler ve bireyler bilgiye her yerden, her zaman, hızlı ve sorunsuz olarak ulaşmak istiyor. Önümüzdeki dönemde tüm sektörlerde artan rekabet ve maliyet baskılarını göz önünde bulundurduğumuzda kullanıcıların ve şirketlerin mobil cihaz ve teknolojiler için toplam sahip olma maliyetine ve yapılan teknoloji yatırımlarının verimlilik açısından geri dönüşüne daha fazla dikkat edeceklerini düşünüyoruz. Buna ek olarak sürdürülebilir mobil cihaz stratejilerinin önem kazanacağını öngörüyoruz.

> Şirketlerin 2019 yılında dijitalleşme alanında atması gereken en önemli adımları ve yatırım yapmaları gereken alanları değerlendirebilir misiniz?

Dijital dönüşümün daha da önem kazanacağı önümüzdeki günlerde şirketlerin işletme maliyetlerini kontrol altına almak ve rekabette öne geçmek için teknolojiye yatırım yapması önemli. Aynı şekilde sahada kullanım süresinin uzayacağı, dayanıklı ve toplam sahip olma maliyetine göre yatırımın uzun vadeli olmasını sağlayacak BT yapılarının tercih edilmesi gerekiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR