USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Ağustos 2019 18:35

Verilerimizin güvenliğinden ne kadar eminiz?

İster donanım isterse yazılım tabanlı olsun, depoladığınız verilerin güvenliğinin önemi her geçen gün artıyor. Çünkü sadece güvenlik şirketleri değil, saldırganlar da kendilerini geliştiriyor. Böylesi bir ortamda veri güvenliği yalnızca kurumsal anlamda değil, kişisel bazda da özel önlem almayı gerektiriyor

Verilerimizin güvenliğinden ne kadar eminiz?

Veri depolama alanında en önemli başlıklardan biri, bu verilerin güvenliğinin sağlanması… Verinin ‘dijital petrol’ olarak nitelendirildiği günümüzde, bu alandaki saldırılara da günbegün şahit olabiliyoruz. Türkiye’de siber güvenlik pazarının büyüklüğü hakkında net bir rakam vermek mümkün olmasa da global araştırmalara göre yaklaşık 2 milyar dolar civarında bir pazardan bahsediliyor.

Öte yandan pek çok bilişim alanında olduğu gibi veri depolama alanında da donanım ve kapalı sistemlere bağımlılık giderek azalırken, yazılım tanımlı yapıya geçildiği gözlemleniyor. Yazılım tanımlı veri depolama sistemleri sayesinde mevcut sunucular ve altyapılar üzerinde yazılım temelli depolama sistemleri ile esneklik, yeni teknolojilere hızlı uyum ve yatırım tasarrufu sağlanabiliyor. Dolayısıyla bugün hem güvenlik trendleri hem saldırı çeşitleri hem de regülasyonların geçmiştekinden daha karmaşık bir hal aldığını söylemek mümkün. Uzmanlar, bu açıdan kurumlar kadar kişileri de güvenlik ve gizlilik açısından uyarıyor. 

PLATİN'İN AĞUSTOS SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

EN ÇOK OKUNANLAR