USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 20:04

Siz nasıl motive oluyorsunuz?

Motivasyonu yüksek tutmanın önemi ve bir o kadar da yolları her geçen gün artıyor. İş, size en uygun olanı keşfetmek...

Siz nasıl motive oluyorsunuz?

İş ve şehir hayatını yüksek tempoda yaşayan modern insan; rahatlamaya, dinlenmeye ve yeniden motive olmaya daha çok ihtiyaç duyuyor. Zira iş hayatında başarıyı yakalamak kadar özel yaşamda da hem sevdikleri ile hem de içsel mutluluğu yakalamış olmak çok önemli. Her şeyde olduğu gibi hobilerde de moda ve demode olabiliyor. Medya kanalları ile değişim gösteren hobiler, yeni nesil motivasyon aktivitelerine dönüştü.

Okumak veya yüzmek gibi zamana direnen bazı hobiler olsa da mesela artık sadece seyahat etmek değil; yeni, uzak ve farklı deneyimler yaşatan şehir ve kültürler tercih ediliyor. Spor salonunda klasik hareketlerin yerini ise pilates ve yoga çeşitleri aldı. Giderek daha fazla sayıda insan ‘nadir’ hobileri keşfetmeye kimi de yaratmaya devam ediyor.

Bitki ressamlığı, aromaterapi workshop’ları, sanatın bir dalına ilgi duymak, koleksiyonerlik, seramik, tarım, yetişkin balesi ve farklı denizlerde balık tutmak son dönemde yükselen trendler arasında sayılabilir. Burada seçim yapmak için önce bireyin kendisini tanıması önemli. Diğer yandan sağlıklı yaşam da bu trendlerden biri. Vegan beslenmek, doğal ürünler kullanmak da bu motivasyonun bir parçası.  

Biz de profesyonel hayatta başarılı olan isimlerle bir araya gelerek hobilerini konuştuk. Kimi kayak yaparken kimi gurme seyahatlere çıkıyor. Hepsinin amacı ise yaşama karşı daha fazla motive olmak…

EN ÇOK OKUNANLAR