USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

26 Şubat 2020 10:51

Selim Güven: İş dünyasındaki gelişmeler umut verici

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven filantropi ile ilgili Platin'e "Türkiye'deki büyük grupların; sivil toplum kuruluşlarını, bu alanda çalışan vakıf ve dernek gibi oluşumları bağış ve gönüllülük çalışmalarıyla desteklemeleri ve topluma katkıda bulunmaları büyük önem taşıyor" dedi

Selim Güven: İş dünyasındaki gelişmeler umut verici

Yardım etmek, fayda sağlamak ve değer katmak köklerimizde var. Vakfımızın ve grubumuzun kurucuları Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan temellerimizi atarken; Anadolu topraklarından kazandıklarını yine bu toprakların insanları ile paylaşmayı ve onlara daha iyisini sunabilmeyi arzu ettiler. Bizler de onların aktardığı değerlerle, kültürümüzü, iş etiğimizi dünyamız ve insanımız için daha güzel bir gelecek hayali doğrultusunda şekillendirdik. Anadolu Vakfı eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratma hedefiyle kuruldu. Hayatına dokunduğumuz insanların sayısı yüz binlere ulaştı. Anadolu Vakfı ile tam 40 yıldır insanımıza fayda sağlayacak projeler hayata geçiriyoruz. Toplumun nabzını tutarak ihtiyaçları tespit ediyor, projelerimizle yaşam kalitesini yükseltmeyi, toplumda pozitif ve kalıcı etkiler yaratmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı olarak kullanılan 50’nin üzerinde eser yaptırdık. Eğitim alanında çok önemli adımlar attık. 81 ilde 29 binden fazla burs verdik. Sadece burs veren bir vakıf olmanın ötesine geçtik. Desteklediğimiz gençlerin yanı sıra eğitim alanındaki tüm paydaşlara, öğretmenlere ve eğitim sektöründe çalışan yöneticilere yol gösterecek, kişisel gelişimlerini destekleyecek projeler ürettik. 

POZİTİF ETKİ YARATMAK HEDEFLENİYOR

‘Değerli Öğretmenim’ projemiz ile 50 ilde 80 binin üzerinde öğretmene ulaştık. Okullarda başarılı proje üretimini motive etmek için yürüttüğümüz ‘Eğitimin Yıldızları’ yarışması ile bugüne kadar 3 bin 500’ün üzerinde proje başvurusu aldık. Gençlerimizin yoluna ışık tutmaya çalıştığımız ‘Mentorluk Programı’mız kapsamındaTürkiye’de metodolojik yaklaşımımızla seçkin bir noktaya geldik. Gönüllü profesyonellerimizin katkılarıyla 54 bin saat mentorluk desteği verdik. Sağlık tarafında ise vakfımıza bağlı olan Anadolu Sağlık Merkezi aracılığıyla, insanımıza dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra, hastane bünyesinde pek çok sosyal sorumluluk içerikli çalışma yürütüyoruz. İhtiyaç sahiplerine 1.000’den fazlası ameliyat olmak üzere, 600 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağladık. 

EĞİTİM, GENÇLİK, KADIN VE ÇEVRE KONULARI ÖNE ÇIKIYOR

Günümüzde en fazla; sağlık, eğitim, gençlik, kadın, çevre gibi konuların öne çıktığını görüyoruz. Büyük grupların; sivil toplum kuruluşlarını, bu alanda çalışan vakıf ve dernek gibi oluşumları gerek bağış yoluyla gerekse gönüllülük çalışmalarıyla desteklemeleri, toplumumuza katkıda bulunmaları büyük önem taşıyor. Türk şirketleri sosyal sorumluluk bilinci ile faaliyette bulundukları bölgenin çevresel ve toplumsal yapısına katkıda bulunmaya özen gösteriyor, bunu iş planlarına da entegre ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR