USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Ekim 2020 03:38

"Sektörün öncülüğü, ürettiği katma değerde yatıyor"

Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Nüvit Gündemir, hazır giyim ve tekstil sektörü ile ilgili Platin'e konuştu.

"Sektörün öncülüğü, ürettiği katma değerde yatıyor"

Üyelerinin ihracat performansını yükseltmek, uluslararası ticari faaliyetlerinde onlara yardımcı olmak ve tüm pazarlarda ihracatlarının artarak devam etmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir, 2020 yılının tüm dünyada ve hemen hemen tüm sektörlerde hesapların planların ve hedeflerin ters yüz olduğu bir yıl olarak tarihe geçeceğini söylüyor. “Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisi, görünen o ki daha uzun bir süre bizlerin karşısında bir sorun olarak varlığını sürdürmeye devam edecek” diyen Gündemir, böylesi bir ortamda firmaların ayakta kalarak varlığını sürdürebilmesi ve ihraç pazarlarının korunmasının öncelikleri haline geldiğinin altını çiziyor.

Ağustos ayında hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yüzde 10,9 artışla 1.5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşırken, en fazla ihracata imza atan sektör oldu. Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin ise ağustos ayında ihracatını yüzde 26 oranında artırarak 69.5 milyon dolara ulaştığını ve toplam ihracattan yüzde 4,20 pay almayı başardıklarını söyleyen Gündemir, birliğin geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatının ise 672 milyon 113 bin dolar olduğunu belirtiyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR